Εάν οι πρώτες προγραμματικές δηλώσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης είναι ευθυγραμμισμένες με τις απαιτήσεις των οίκων αξιολόγησης για τη χορήγηση επενδυτικής βαθμίδας, τότε η Ελλάδα θα την λάβει, τόνισε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Ναυτεμπορική».

Ο κ. Στουρνάρας είπε ακόμη ότι το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών θα αποτελέσει μία από τις βασικές προκλήσεις την επόμενη μέρα των εκλογών.

O Γιάννης Στουρνάρας κρούει επίσης καμπανάκι για δημοσιονομική συγκράτηση μετά τις εκλογές, τονίζοντας ότι ο δημοσιονομικός χώρος πρέπει να χρησιμοποιηθεί μόνο για τους ευάλωτους συμπολίτες μας ή για να βοηθηθούν οι μεταρρυθμίσεις.

Για τη νομισματική πολιτική

«Το εάν θα υπάρξει ακόμη μία ή δύο αυξήσεις επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δεν μπορώ να το πω, θα εξαρτηθεί από τις προβλέψεις για τον πληθωρισμό, αλλά και για τις χρηματοοικονομικές συνθήκες στην Ευρωζώνη», ανέφερε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και πρόσθεσε «πλησιάζουμε στο τέλος του κύκλου αύξησης επιτοκίων».

«Δεν γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή εάν θα επιστρέψουμε στον εξαιρετικά χαμηλό πληθωρισμό που είχαμε πριν την πανδημία», είπε ο κ. Στουρνάρας.

Διαβάστε ακόμη

Barclays: Όλα τα σενάρια για τις εκλογές στην Ελλάδα – Έτοιμη η χώρα για νέο κύκλο ανάπτυξης

Deutsche Bank: Επιβεβαιώνει την καλή πορεία της Τράπεζας Πειραιώς – Στα €3 η τιμή στόχος

Κομισιόν: Μεγαλύτερα πλεονάσματα, άλματα στην ανάπτυξη και στο βάθος… παροχές (πίνακας)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ