Σύσταση πώλησης στη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς δίνει η Deutsche Bank, επισημαίνοντας ότι, μετά την επίτευξη ενός ισχυρού πρώτου τριμήνου του 2023, που αντανακλά θετικές επιδόσεις σε όλους τους τομείς, αλλά ιδιαίτερα στα επιτοκιακά έσοδα (NII), η Πειραιώς επικαιροποίησε τους στόχους της για το 2023 και το 2025, σύμφωνα με τις προσδοκίες, αναφέρει η γερμανική τράπεζα.

Συνολικά, τα καλύτερα νέα προήλθαν από την υψηλότερη επιτόκια, ενισχύοντας τη συνεισφορά από τις χορηγήσεις, ενώ, από την άλλη πλευρά, το κόστος των καταθέσεων αυξήθηκε με ελεγχόμενο ρυθμό. Τα έξοδα και οι προβλέψεις σημείωσαν επίσης καλές επιδόσεις, επιτρέποντας στην τράπεζα να θέσει σε νέο RoTE για το 2023 σε περίπου 12% έναντι περίπου 10% προηγουμένως.

Επιπλέον, σημειώνει η Deutsche Bank, οι προβλέψεις για τα επιτοκιακά έσοδα για το 2023 βελτιώθηκαν σε 1,68 δισ. ευρώ έναντι
E1,58 δισ. προηγουμένως, φθάνοντας τα 1,60 δισ. το 2025, γεγονός που επιβεβαιώνει τις προσδοκίες μας για μια ανθεκτική επίδοση, με την αύξηση των δανείων να αντισταθμίζει ως επί το πλείστον την σταδιακή επίδραση από τη μετακύλιση στις καταθέσεις και την αύξηση του κόστους χρηματοδότησης. Η οργανική παραγωγή, σημειώνει, έχει οδηγήσει σε περαιτέρω βελτίωση της πορείας του CET1.

Οι νέες εκτιμήσεις αυξάνουν την τιμή-στόχο στα 3,00 ευρώ (έναντι 2,95 προηγουμένως), αντανακλώντας RoTE σχεδόν 11% (μετά την αφαίρεση του κόστους AT1s) το 2024. Η DB βασίζει την αποτίμησή της στα κέρδη του 2024, χρησιμοποιώντας ένα CoE 14,1% (από 14%) και ένα ρυθμό ανάπτυξης 1,8% (από1.6%). Παρά το ελαφρώς υψηλότερο κόστος ιδίων κεφαλαίων που εφαρμόζει σε σχέση με τους ομότιμους, η τρέχουσα αποτίμηση των περίπου 4,5x σε όρους P/E και 0,45x σε όρους P/TBV για το 2024 φαίνεται φθηνή, ως εκ τούτου επιβεβαιώνει τη σύσταση buy.

Παρόλο που η Πειραιώς δεν συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο προτιμώμενων ονομάτων στην Ελλάδα, η υπερκάλυψη των εκτιμήσεων θα μπορούσε να παραμείνει ένας συνεχής καταλύτης για τη μετοχή (όπως παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών) και θα μπορούσαν να υπάρξουν αναβαθμίσεις μετά απο ένα νέο παραδέχεται guidance, σημειώνει η Deutsche Bank.

Διαβάστε ακόμη

Ο Ερντογάν… ξανάρχεται (ξεσαλωμένος), το μισοάδειο ποτήρι του ΠΑΣΟΚ, η ΙΝΤΡΑΚΑΤ και ο Ντομίνγκο στην Κρήτη και η Six Senses στους Πεταλιούς

Άλεξ Μπάλντοκ: Πώς η Κωτσόβολος εξελίχθηκε σε στήριγμα για το βρετανικό όμιλο Currys

Πώς η BlackRock έγινε η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ