Οικονομία

Τουρισμός για όλους: Αυξάνονται οι δικαιούχοι και τα ξενοδοχεία για δωρεάν διακοπές

  • newsroom


Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του προγράμματος - Τι πρέπει να ξέρετε για τα e-voucher

Στο σχέδιο διεύρυνσης του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» αναφέρθηκε η υφυπουργός Τουρισμού Μαρία Ζαχαράκη τις προηγούμενες ημέρες, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό. Πιο αναλυτικά, περισσότεροι δικαιούχοι θα πάρουν φέτος το voucher για επιδότηση διαμονής σε ξενοδοχεία, ενώ σύμφωνα με την κυρία Ζαχαράκη θα αυξηθούν και τα καταλύματα διαμονής.

Προς το παρόν έχει ανοίξει το 25% με 30% των ξενοδοχείων, όπως γνωστοποίησε η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, η οποία ανακοίνωσε και τη διεύρυνση του προγράμματος «Τουρισμός για όλους», όσον αφορά στον αριθμό των δικαιούχων.

Η Μαρία Ζαχαράκη, μιλώντας στο Open το Σάββατο 29 Μαϊου, δήλωσε: «Πρέπει να στηρίξουμε τον Έλληνα να ταξιδέψει. Το υπουργείο Τουρισμού με δελτίο Τύπου τη Δευτέρα θα ανακοινώσει ότι διευρύνουμε και τους δικαιούχους και τους παρόχους» υπογράμμισε.

Μιλώντας για τις κρατήσεις, ανέφερε πως αυτή τη στιγμή αυξομειώνονται και βλέπει να κυμαίνονται στο 20%-25%, αλλά εξέφρασε την εκτίμηση ότι «θα δούμε σταθερά αυξητική τάση από τα μέσα Ιουνίου και πιστεύω ότι θα παίξει ρόλο και το κλείσιμο των σχολείων στα ξένα κράτη».

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους παρατάθηκε για το 2021 καθώς το voucher για το 2020 ισχύει μέχρι 31.12.2021. Το πρόγραμμα προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ, δημιουργήθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού για την ενίσχυση της ζήτησης του εγχώριου τουρισμού για το έτος 2020 και η εκπόνησή του παρατάθηκε για το 2021.

Μέσα από το πρόγραμμα επιδοτείται η διαμονή σε καταλύματα όλων των κατηγοριών ανά την επικράτεια ή αντίστοιχα το τουριστικό πακέτο μέσω τουριστικών γραφείων, σε παρόχους που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα προσφέροντας ειδικές τιμές.

Το ποσό που δικαιούνται οι δικαιούχοι:

  • Για 2 διανυκτερεύσεις: Επιδότηση 100% με ανώτερο ποσό τα 40€/την ημέρα/το άτομο (ισχύει για όλους).
  • Για 3 διανυκτερεύσεις: Επιδότηση 100% με ανώτερο ποσό τα 40€/την ημέρα/το άτομο (ισχύει για όλους).
  • Για 4 διανυκτερεύσεις: Επιδότηση 80% με ανώτερο ποσό τα 30€/την ημέρα/το άτομο. Επιδότηση 100% για ΑΜΕΑ με ανώτερο ποσό τα 30€/την ημέρα/το άτομο.

Η πρόσβαση στον αριθμό e-voucher γίνεται μέσω της εφαρμογής www.tourism4all.gov.gr.

Διαβάστε ακόμη:

Εξελίξεις για τη Ναυτιλία: Πρέπει να μειωθούν δραματικά οι εκπομπές ρύπων

Voucher 200 ευρώ: Πότε θα ξεκινήσει ο β’ κύκλος για τις αιτήσεις

Η ονοματολογία για το τουριστικό συγκρότημα Καψή στην Κρήτη