Οικονομία

Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά για ΔΕΘ: Μέτρα με θετικό προσημο για κοινωνία και επιχειρείν

  • newsroom


Για λελογισμένη και κοστολογημένη οικονομική πολιτική η οποία δεν θέτει σε κίνδυνο δημοσιονομικού εκτροχιασμού, αλλά τουναντίον, υπόσχεται να δώσει μία ώθηση στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ σχολιάζοντας την εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

«Η λεπτομερής εξειδίκευση των μέτρων από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, δεν αφήνει καμία απορία και κανένα ερώτημα αναπάντητο, σε όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ, επιβεβαιώνοντας μια πολιτική με ισχυρό και θετικό πρόσημο για την κοινωνία και το επιχειρείν».

Αυτό σημείωσε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ), Βασίλης Κορκίδης, προσθέτοντας ότι:

«Απόλυτα κοστολογημένα τα μέτρα εδράζουν στην οικονομική ανάπτυξη που σχηματοποίησε το τρίπτυχο, εξαγωγές, επενδύσεις και μείωση της ανεργίας, στο μέτρο του δυνατού. Η λελογισμένη και κοστολογημένη οικονομική πολιτική δεν θέτει σε κίνδυνο δημοσιονομικού εκτροχιασμού, αλλά τουναντίον, υπόσχεται να δώσει μία ώθηση στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Μια πορεία που, τόσο έχει ανάγκη η κοινωνία, η οικονομία, η ισχυροποίηση της οποίας, όπως φάνηκε από τους σχετικούς οικονομικούς δείκτες επέτρεψε αυτές τις λελογισμένες παροχές. Είναι γεγονός, ότι το οικονομικό επιτελείο συνεχίζει να υλοποιεί ένα συνεκτικό σχέδιο 25 συγκεκριμένων δράσεων με ρεαλισμό και λογισμό, διασφαλίζοντας για την κοινωνία την ασφάλεια, τη σταθερότητα και τη σιγουριά και για την αγορά την προοπτική, την αυτοπεποίθηση και την αξιοπιστία.

Στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, πιστεύουμε πως σύντομα, όλοι οι κλάδοι της αγοράς θα δούμε την εικόνα που προβλέπει και περιγράφει ο υπουργός Οικονομικών, με τις επενδύσεις να πολλαπλασιάζονται, την ανεργία να συρρικνώνεται, τις επιχειρήσεις να εκκινούν οικονομική δραστηριότητα και το οικονομικό κλίμα να κινείται σε συνθήκες προ πανδημίας».

Διαβάστε ακόμα:

Η αγωνία του κεντρικού τραπεζίτη: Το δίλημμα των ΕΚΤ – FED ανάμεσα σε πληθωρισμό – ανάκαμψη και ο φόβος του κραχ