Οικονομία

Voucher 150 ευρώ σε νέους 18-25 – Παράταση έξι μηνών για το Freedom Pass (vid)

  • newsroom


Υπό ποιες προϋποθέσεις θα μπορούν οι δικαιούχοι νέοι να χρησιμοποιήσουν το Freedom Pass έως τα τέλη Ιουνίου - Ποιες υπηρεσίες μπορούν να αγοράσουν με αυτό

Μέχρι και την 30η  Ιουνίου 2022 θα μπορούν οι  δικαιούχοι του Voucher των 150 ευρώ να αξιοποιήσουν το Freedom Pass.

Μετά από κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, και Υγείας Θάνου Πλεύρη, καθώς και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη η ισχύς της ψηφιακής προπληρωμένης κάρτας παρατείνεται για έξι ακόμα μήνες. Με την παραπάνω παράταση οι νέοι ηλικίας 18-25 ετών (γεννηθέντες από 1/1/1996 έως 31/12/2003) που έχουν ολοκληρώσει την πρώτη (ή μοναδική) δόση του εμβολιασμού τους κατά του κορωνοϊού έως και τις 31/12/2021 θα έχουν τη δυνατότητα να εξαργυρώσουν το Voucher μέχρι το τέλος του Ιουνίου 2022.

Μέχρι στιγμής, περισσότεροι από μισό εκατομμύριο νέοι έχουν ήδη κάνει χρήση του Freedom Pass. Συγκεκριμένα, στο πρώτο πεντάμηνο ισχύος του (από 20/07/2021), έχουν υλοποιηθεί 506.520 αιτήσεις για την απόκτησή του.

Προσοχή: Η παράταση αφορά τη δυνατότητα αξιοποίησης των Freedom Pass που θα έχουν εκδοθεί μέχρι το τέλος του 2021 για ένα επιπλέον εξάμηνο και όχι στη δυνατότητα έκδοσης νέου μετά την 01/01/2022.

Υπενθυμίζεται ότι το Freedom Pass αποτελεί μία ψηφιακή προπληρωμένη χρεωστική κάρτα αξίας 150€ που προορίζεται για αγορές σε ελληνικές επιχειρήσεις του τουριστικού και πολιτιστικού κλάδου. Η δράση υλοποιήθηκε από την Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ (ΚτΠ ΑΕ).

Κάθε δικαιούχος θα μπορεί να πληρώνει με αυτήν:

  • είτε για αγορές με φυσική παρουσία, «σκανάροντας» στο ταμείο το κινητό του τηλέφωνο,
  • είτε για ηλεκτρονικές αγορές, εισάγοντας τα στοιχεία της κάρτας.

Η διαδικασία αίτησης

Η διαδικασία υποβολής της αίτησης είναι ιδιαίτερα απλή. Οι ενδιαφερόμενοι εισέρχονται στο freedompass.gov.gr χρησιμοποιώντας μόνο τους κωδικούς τους στο Taxisnet. Στη συνέχεια, καταχωρούν και επιβεβαιώνουν τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου και τη διεύθυνση e-mail τους. Όσοι δεν διαθέτουν κωδικούς Taxisnet, μπορούν να ολοκληρώσουν αυτή τη διαδικασία στα ΚΕΠ. Τέλος, την επόμενη ημέρα θα λάβουν SMS και e-mail για την ενεργοποίηση της κάρτας και τις οδηγίες χρήσης της.

Που μπορεί να χρησιμοποιηθεί το Freedom Pass

Σύμφωνα με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, το Freedom Pass μπορεί να αξιοποιηθεί μέχρι την 30/06/2022 για αγορές εντός Ελλάδας, σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους του τουρισμού, του πολιτισμού και των μεταφορών. Η χρήση της μπορεί να αφορά σε μία ή περισσότερες πληρωμές, για μέρος ή για το σύνολο του ποσού που απαιτείται για το προϊόν ή την υπηρεσία. Σημειώνεται ότι δεν παρέχεται δυνατότητα ανάληψης του ποσού ή συναλλαγών με εμπόρους του εξωτερικού.

Οι δικαιούχοι μπορούν να αξιοποιήσουν το Freedom Pass σε: ξενοδοχεία – καταλύματα, εισιτήρια, τρένα, λεωφορεία, ταξί, πλοία, σκάφη,
σινεμά, αίθουσες χορού, σχολεία, στούντιο, θέατρα, συναυλίες, εκθέσεις, μουσεία, διανομή καφέ, φαγητό, σούπερ μάρκετ

Διαβάστε ακόμα:

Apple: Νέα διαρροή «αποκαλύπτει» δύο βασικές αναβαθμίσεις για το iPhone

Έρχεται το υδρογόνο για οικιακή και εμπορική χρήση: Ποιες θα είναι οι πρώτες πόλεις-πιλότοι στην Ελλάδα

Κοινωνικό μέρισμα: Πώς και γιατί χάνουν το επίδομα των 250 ευρώ ορισμένοι χαμηλοσυνταξιούχοι