Για το καθεστώς των αναστολών εργασίας και για τις αμοιβές των εργαζόμενων, που απασχολούνται σε επιχειρήσεις που συμπεριλαμβάνονται στους πληττόμενους ΚΑΔ, αλλά και την  ημερομηνία και τον τρόπο καταβολής του Δώρου Χριστουγέννων μίλησε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Ο Γιάννης Βρούτσης ξεκαθάρισε ότι το επίδομα των 800 ευρώ ήταν η εξαίρεση του Νοεμβρίου και ο  κανόνας είναι το επίδομα των 534 ευρώ. «Πάντα είναι σε αντιστοίχιση της οικονομίας, δεν μπορούμε να δώσουμε 800άρι και τον Δεκέμβρη» απάντησε σε ερώτηση που του τέθηκε για το αν υπάρχει περίπτωση, λόγω και των εορτών, το κονδύλι να αυξηθεί.

Για το δώρο Χριστουγέννων τόνισε ότι θα κατατεθεί μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου.

Για την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική  έσπευσε να υπογραμμίσει ότι «o ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτεθειμένος, καθώς δεν ψηφίζει ένα διαρθρωτικό μέτρο υπέρ των εργαζομένων». Ξεκαθάρισε επίσης ότι «το επίδομα ανεργίας και γενικά τα επιδόματα του ΟΑΕΔ δεν θα επηρεαστούν»,  ενώ τόνισε, μεταξύ άλλων: «Σκοπίμως, ή αλλοιώνουν την αλήθεια ή δεν ξέρουν να διαβάζουν».

Για τις συντάξεις είπε ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη μείωσης συντάξεων, ενώ στο τέλος του 2021 θα καταβληθούν όλες οι εκκρεμείς συντάξεις. Τόνισε ότι όχι μόνο δεν υπάρχει περίπτωση για μείωση συντάξεων, αλλά επεσήμανε ότι αντιθέτως θα γίνει αύξηση.

Διαβάστε ακόμη:

Χριστουγεννιάτικο μπόνους για όσους έχασαν τη ρύθμιση

Μητσοτάκης: Ανθεκτικές και ευέλικτες οι ελληνικές εξαγωγές

Ψηφιακό ευρώ: Ευρωπαϊκό «μέτωπο» στις e-πληρωμές κατά Facebook, Mastercard, Visa