Τεχνολογία

Έσπασε ταμεία η δημοπρασία του πρώτου tweet – Τούρκος επιχειρηματίας ο νέος κάτοχος

  • newsroom


Ο Ντόρσεϊ δήλώσε ότι τα έσοδα από την πώληση του tweet θα διατεθούν σε μη κερδοσκοπικό οργανισμό

Το πρώτο tweet του CEO του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ πουλήθηκε σε δημοπρασία τη Δευτέρα για σχεδόν 3 εκατομμύρια δολάρια.

Το tweet του Ντόρσεϊ, που είναι σε μορφή non–fungible token (NFT), μία κατηγορία asset που έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής, αγοράστηκε με τη χρήση του κρυπτονομίσματος Ether έναντι 1.630,5825601 ether, που αντιστοιχούσαν σε 2.915.835,47 δολάρια τη στιγμή της πώλησης.

Το tweet – «Just setting up my twttr» – ήταν το πρώτο Τζακ Ντόρσεϊ και «είδε το φως της δημοσιότητας» στις 21 Μαρτίου 2006.

Σύμφωνα με το CNBC, Μέχρι τις 9 Μαρτίου, η υψηλότερη προσφορά ήταν από τον Τούρκο επιχειρηματία Sina Estavi, CEO της τεχνολογικής εταιρείας Bridge Oracle. Ο Estavi κέρδισε τη δημοπρασία, αν και η προσφορά του άγγιζε αρχικά περίπου 2,5 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Kάθε ΝFT έχει τη δική του ψηφιακή υπογραφή, η οποία δίνει τη δυνατότητα στον κάθε χρήστη να επαληθεύσει τη γνησιότητά του.

Η κυριότητα αυτών των στοιχείων καταγράφεται σε ένα blockchain – ένα ψηφιακό μητρώο παρόμοιο με εκείνο που υποστηρίζει το bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα. Αλλά κάποιος δεν μπορεί να ανταλλάξει ένα NFT με άλλο όπως θα έκανε με δολάρια ή άλλα περιουσιακά στοιχεία. Kάθε ΝFT έχει τη δική του ψηφιακή υπογραφή, η οποία δίνει τη δυνατότητα στον κάθε χρήστη να επαληθεύσει τη γνησιότητά του.

Ο Ντόρσεϊ δήλώσε ότι τα έσοδα από την πώληση του tweet θα διατεθούν στο GiveDirectly, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό.

Διαβάστε ακόμα:

Μαίνεται η οικονομική καταιγίδα στην Τουρκία – Ποιοι μιλούν για «συνταγή καταστροφής»

Citigroup: Με «Zoom – free Παρασκευές» προσπαθεί αντιμετωπίσει την πίεση της τηλεργασίας

ΕΛΓΟ Δήμητρα: Ανακαλεί προσωρινά την πιστοποίηση Φέτας ΠΟΠ απ’ την Γαλακτοβιομηχανία Όμηρος