Έχουν περάσει πάνω από 10 χρόνια από τότε που ο Larry Page, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Google και της Alphabet, συναντήθηκε με αξιωματούχους της F1 στο Μονακό, για να γίνουν μέρος των Grand Prix οι μηχανές αναζήτησης.

Τώρα, η McLaren έχει επίσημη συνεργασία με την Google και όλα αλλάζουν.

Η Google έδειξε για πρώτη φορά ενδιαφέρον για τη Formula 1 πριν από τέσσερα χρόνια με μια αλλαγή αλγορίθμου. Το 2018 ενημέρωσε τη μηχανή αναζήτησής της για να εμφανίζει εύκολα αποτελέσματα αγώνων F1 για όσους ενδιαφέρονται.

Τώρα η δημοφιλής πλατφόρμα αναλαμβάνει πιο ενεργό ρόλο καθώς η McLaren F1 Team επιβεβαίωσε ότι η Google, θα γίνει ο «επίσημος συνεργάτης» της ομάδας της Formula 1, ξεκινώντας από την σεζόν του 2022.

Ως μέρος της συμφωνίας, σύμφωνα με το newsauto, οι δύο οδηγοί της (ο Daniel Ricciardo και ο Lando Norris) θα φορούν τα σήματα Android και Google στα κράνη και τις φόρμες τους. Τα καλύμματα των τροχών θα αλλάξουν ώστε να προβάλλουν το branding του τεχνολογικού γίγαντα.

Επιπλέον, η McLaren F1 Team θα χρησιμοποιεί μόνο συσκευές Android που διαθέτουν δυνατότητα 5G και το πρόγραμμα περιήγησης Chrome θα γίνει το πρότυπο σε όλες τις λειτουργίες της. Μάλιστα η συμφωνία αναφέρει ότι τα προϊόντα της Google πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια των δοκιμών, των προκριματικών και των αγώνων.

Οι οικονομικές λεπτομέρειες της χορηγίας δεν αποκαλύφθηκαν.

Διαβάστε ακόμη:

Πούτιν: Η Ρωσία θα πουλάει φυσικό αέριο σε ΗΠΑ και ΕΕ αν πληρώνεται σε ρούβλια

DBRS: Τι βλέπει για τις ελληνικές τράπεζες το 2022

«Έχτισε» τα Starbucks από το μηδέν και τώρα θα πληρώνεται με $1 – Ο παλιός και ο… πιο παλιός CEO