Τεχνολογία

Google: Φέρνει σύντομα το YouTube μέσα στα αυτοκίνητα

  • newsroom


Η Google δεν θα αργήσει να επιτρέψει στους χρήστες Android να αναπαράγουν video της διάσημης πλατφόρμας YouTube στις οθόνες των αυτοκινήτων τους

Φαίνεται πως η «ατομική ευθύνη» θα βρεθεί μπροστά μας και πάλι, μια και θα δούμε «ανατροπές» σε όσα ξέραμε μέχρι σήμερα και αφορούν την ασφάλεια των μετακινήσεων.

Τα video του YouTube -και όχι μόνο- είναι «αποκλεισμένα» από την αναπαραγωγή στα συστήματα με τις οθόνες των αυτοκινήτων.

Έτσι, εάν για κάποιο λόγο θέλετε να δείτε κάτι στα YouTube και Netflix μέσω της οθόνης του αυτοκινήτου, η Google δεν προσφέρει επίσημα αυτή τη δυνατότητα.

Το Android Auto δεν υποστηρίζει εφαρμογές βίντεο και προφανώς αυτό είναι το σωστό, μιας και έτσι περιορίζεται η πιθανότητα απόσπασης της προσοχής του οδηγού από το δρόμο και τα εκεί τεκταινόμενα. Αυτό, όμως, πρόκειται να αλλάξει.

Όπως ανακοινώθηκε από την Google, η νέα λειτουργία μετάδοσης (η οποία θα υποστηρίζει επίσης Chromebook) θα επιτρέπει στους χρήστες να φορτώνουν video σε συσκευές Android και στη συνέχεια να κάνουν αναπαραγωγή στις οθόνες του αυτοκινήτου τους.

Ακόμα παραμένει αδιευκρίνιστο το αν θα αναπαράγεται και η εικόνα ή το σύστημα θα επιτρέπει μόνο την ακρόαση του ήχου από το εκάστοτε video.

Αλλά δεν αποκλείεται να δούμε το «ξεκλείδωμα» της λειτουργίας αναπαραγωγής video στις οθόνες των αυτοκινήτων.

Διαβάστε ακόμη 

Λέον Αβιγκάδ (Brown Hotels): «H πλατεία Ομονοίας θα γίνει το νέο Soho» (pics)

Η επιχειρηματίας πίσω από την ελληνική γραβάτα του κυρίου Μπαϊντεν-όπουλου

Food 4 Future: Τα τρόφιμα δε θα είναι ποτέ πια ίδια – Ανατρεπτικές τεχνολογίες σε παραγωγή και κατανάλωση