Τεχνολογία

Η Mobileye και η Sixt σχεδιάζουν νέα υπηρεσία για αυτόνομα ρομποτικά ταξί

  • newsroom


Η συνεργασία φιλοδοξεί να επεκτείνει τις υπηρεσίες ride-sharing χωρίς οδηγό σε ολόκληρη τη Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες

Η Sixt και η θυγατρική της Intel, Mobileye, ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για να αρχίσουν να προσφέρουν αυτόνομες υπηρεσίες μεταφοράς στο Μόναχο το 2022.

Η συνεργασία φιλοδοξεί επίσης να επεκτείνει τις υπηρεσίες ride-sharing χωρίς οδηγό σε ολόκληρη τη Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες εντός της δεκαετίας.

Οι επιβάτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία μέσω της εφαρμογής Moovit καθώς και της εφαρμογής Sixt.

Η υπηρεσία αυτόνομου ρομποτικού ταξί θα συμπεριληφθεί στην ολιστική πλατφόρμα κινητικότητας One της Sixt, η οποία συνδυάζει σε μία μόνο εφαρμογή προϊόντα για ride hailing (υπηρεσία μίσθωσης αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης) καθώς και για ενοικίαση αυτοκινήτων, κοινή χρήση αυτοκινήτων και συνδρομές αυτοκινήτων.

Ενσωματώνοντας τις υπηρεσίες συνεργατών όπως η Mobileye, η πλατφόρμα κινητικότητας One παρέχει στους πελάτες της Sixt παγκοσμίως πρόσβαση σε περισσότερα από 200.000 οχήματα, 1.500 συνεργάτες, περίπου 1,5 εκατομμύρια οδηγούς και σύντομα ακόμη και υπηρεσίες ρομποτικού ταξί.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο travel.gr