Τεχνολογία

Ημιαγωγοί: Πόσα χρόνια μπορεί να διαρκέσει η έλλειψη σε τσιπ

  • newsroom


Οι ημιαγωγοί είναι απολύτως απαραίτητοι για τις βιομηχανίες ηλεκτρονικών προϊόντων και τις αυτοκινητοβιομηχανίες

Για άλλα δύο ή τρία χρόνια ενδέχεται να συνεχιστεί η έλλειψη σε τσιπ σύμφωνα με τον πρόεδρο της Hisense, της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής τηλεοράσεων και άλλων οικιακών συσκευών στην Κίνα.

Όπως δήλωσε ο Jia Shaoqian στο CNBC, το κόστος της παραγωγής αυτών των προϊόντων έχει αυξηθεί, ωστόσο η αγορά παραμένει στα ίδια επίπεδα.

Οι ημιαγωγοί είναι απολύτως απαραίτητοι για τις βιομηχανίες ηλεκτρονικών προϊόντων και τις αυτοκινητοβιομηχανίες, γι’ αυτό και η έλλειψή τους έχει προκαλέσει καθυστερήσεις σε προϊόντα, όπως οι κονσόλες gaming.

«Η Hisense κατασκευάζει οικιακές συσκευές και καταναλωτικά αγαθά και αυτό απαιτεί σχετικά απλούς ημιαγωγούς», είπε ο πρόεδρος της εταιρείας στο αμερικανικό δίκτυο. «Παρόλο που η προσφορά είναι μικρή και το κόστος έχει γίνει υψηλότερο, η παραγωγή μας παραμένει σε φυσιολογικά επίπεδα».

Σύμφωνα με το CNBC, η Hisense Group Holding Co. δεν είναι ιδιαιτέρως γνωστή στο ευρύ κοινό, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχει ενισχύσει την παρουσία της σε αγορές που θεωρεί βασικές.

Η εταιρεία είναι κρατικά ελεγχόμενη, ενώ το 40% των κερδών της προέρχεται από το εξωτερικό. Στόχος της είναι το ποσοστό αυτό να φτάσει το 50% κατά τα επόμενα τρία με πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Hisense, οι περισσότεροι ημιαγωγοί εισάγονται στην Κίνα, όπου κατασκευάζονται τα τελικά προϊόντα προτού βγουν στο εξωτερικό.

Διαβάστε ακόμη:

Ανάκαμψη από την άνοιξη του 2022 βλέπουν οι Έλληνες ξενοδόχοι

Ποιες αποδείξεις φέρνουν έξτρα έκπτωση φόρου έως και €2.200

Προγράμματα κατάρτισης: 500.000 πολίτες αποκτούν ψηφιακές δεξιότητες