search icon

Τεχνολογία

Intel: Ξεκινά (για πρώτη φορά) παραγωγή τσιπ προς τρίτη εταιρεία

H MediaTek, ανακοίνωσε ότι τα πρώτα προϊόντα θα κατασκευαστούν μέσα στους επόμενους 18 έως 24 μήνες και θα παραχθούν με πιο ώριμη τεχνολογικά διαδικασία που ονομάζεται Intel 16

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, ο τεχνολογικός κολοσσός της Intel, πρόκειται να κατασκευάσει τσιπ για λογαριασμό της ταϊβανέζικης MediaTek, η οποία αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες σχεδιασμού τσιπ στον κόσμο.

Πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές συμφωνίες που έχει ανακοινώσει η Intel από τότε που ξεκίνησε την υλοποίηση του σχεδίου της για δημιουργία χυτηρίων με τα οποία θα αναλάμβανε την κατασκευή τσιπ για λογαριασμό άλλων εταιρειών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κορυφαίος «παίκτης» σε αυτόν τον τομέα είναι η Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC) ενώ μέχρι πρότινος η Ιntel κατασκεύαζε κυρίως τα τσιπ που σχεδίαζε η ίδια.

Οι επενδύσεις αποδίδουν καρπούς

Ο οικονομολόγος ημιαγωγών της TechInsights, Dan Hutcheson, δήλωσε ότι υπάρχουν αμφιβολίες στον κλάδο σχετικά με το εάν η Intel θα μπορούσε να υλοποιήσει με επιτυχία το σχέδιό της με τα χυτήρια, αλλά η συμφωνία με τη MediaTek δείχνει ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο και οι επενδύσεις της, συμπεριλαμβανομένης της πρόσληψης των κατάλληλων στελεχών, αποδίδουν.

Η Intel έχει επίσης ανακοινώσει ότι στα χυτήριά της θα υλοποιηθούν ανάλογες συμφωνίες που έχει συνάψει με κολοσσούς όπως η Qualcomm και η Amazon.

Διαβάστε ακόμη:

Ο Ζούκερμπεργκ πούλησε τη βίλα του στο Σαν Φρανσίσκο σε τιμή – ρεκόρ

Πότε θα φτάσει το μετρό στον Πειραιά – Από το λιμάνι στο αεροδρόμιο σε 50 λεπτά

Συνεχίζεται το ράλι για το φυσικό αέριο – Κοντά στα 200 ευρώ η τιμή της μεγαβατώρας

Exit mobile version