Έναντι 31 εκατ. δολαρίων κατάφερε να πουλήσει τη βίλα του στο Σαν Φρανσίσκο ο συνιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία του «The Real Deal», πρόκειται για την ακριβότερη αγοραπωλησία ακινήτου στην αμερικανική πόλη για το 2022. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta Platforms είχε αποκτήσει το ακίνητο πριν δέκα χρόνια, δηλαδή τον Νοέμβριο του 2012, στην τιμή των 10 εκατ. δολαρίων. Το σπίτι βρίσκεται κοντά στο Dolores Park και έχει έκταση 650 τετραγωνικά μέτρα. Χτίστηκε το μακρινό 1928. 

Ο Ζούκερμπεργκ είχε προχωρήσει σ’ αυτή την αγορά, λίγους μήνες αφότου κατάφερε να εισαγάγει τη Facebook στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Το 2013, ο ίδιος και η γυναίκα του προχώρησαν σε ολική ανακαίνιση, αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. 

Στο πλαίσιο των αναβαθμίσεων, δημιούργησαν νέα δωμάτια, όπως πλυσταριό, κελάρι για κρασιά, μπαρ με πισίνα, θερμοκήπιο κ.α. 

Όπως είναι εύλογο, ο δισεκατομμυριούχος Αμερικανός δεν πρόκειται να μείνει… άστεγος, καθώς στην ιδιοκτησία του βρίσκονται αρκετά ακίνητα σε διάφορες περιοχές, όπως στη Σίλικον Βάλεϊ, τη Χαβάη κι αλλού. 

Η περιουσία του, εξάλλου, αν και έχει περιοριστεί σημαντικά μέσα στο 2022, λόγω της πτώσης της αξίας της μετοχής της Meta Platforms (-50%), ξεπερνάει τα 60 δισ. δολάρια, κάτι που τον τοποθετεί στη λίστα με τους super-rich του πλανήτη. 

Διαβάστε επίσης:

Οι μπίζνες του Σαουδάραβα στην Αθήνα, το δίλημμα της Ελλάκτωρ, το φέσι της Attica και το γεφύρι της Cynergy

Intralot: Πλήρης κάλυψη της AMK €129,2 εκατ. – Κόκκαλης: Χαιρετίζω την είσοδο της Standard General

Ποιος ελληνικός κατασκευαστικός όμιλος απέκτησε ηλεκτρικά αυτοκίνητα