Μία νέα τεχνολογία που ονομάζεται Moodbeam, είναι εδώ για να επιτρέπει στους εργοδότες να παρακολουθούν τη συναισθηματική κατάσταση των υπαλλήλων τους. Το νέο «έξυπνο» βραχιόλι θα του αποκαλύπτει εάν και πότε είναι δυσαρεστημένοι από την εργασία τους.

Το νέο αυτό gadget, συνδέεται με το κινητό τηλέφωνο και διαθέτει δύο κουμπιά, ένα κίτρινο και ένα γαλάζιο. Σκοπός τους είναι οι εργαζόμενοι να πατούν το κίτρινο για να δείχνουν στο αφεντικό τους ότι είναι χαρούμενοι και ευχαριστημένοι με την εργασία τους. Διαφορετικά, υπάρχει το γαλάζιο κουμπί που φανερώνει τη δυσαρέστησή τους.

Η Κριστίνα Κόλμερ Μακιου εμπνεύστηκε τη νέα αυτή τεχνολογία. Αφορμή στάθηκε μια εξέταση της μικρής της κόρης στο σχολείο. Η Κριστίνα έψαχνε έναν τρόπο με τον οποίο η κόρη της θα την ενημέρωνε για το πως τα πήγε στην εξέταση αυτή και πως αισθανόταν. Τότε εμπνεύστηκε το έξυπνο βραχιόλι. Κυκλοφόρησε στο εμπόριο το 2016.

Η νέα τεχνολογία επιθυμεί τώρα να βρει πρόσφορο έδαφος σε εταιρείες που θα ήθελαν να παρακολουθούν την συναισθηματική κατάσταση και τις απόψεις των εργαζομένων τους σε ότι αφορά το εργασιακό περιβάλλον. Ιδιαίτερα, σήμερα όπου οι εργοδότες δεν μπορούν να έχουν άμεση επαφή με τους υπαλλήλους τους λόγω της τηλεργασίας, το  Moodbeam ελπίζει να γεφυρώσει το κενό αυτό.

Η ψυχική υγεία στο χώρο εργασίας αποτελούσε πάντα κρίσιμο ζήτημα. Η κατάθλιψη και το άγχος υπολογίζεται πως πριν από την πανδημία κόστιζαν στην παγκόσμια οικονομία 1 τρισεκατομμύριο δολάρια όσον αφορά στην παραγωγικότητα. Σήμερα, σύμφωνα, μάλιστα, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, με την πανδημία και τις νέες συνθήκες ζωής που επέβαλε φαίνεται ότι τα πράγματα έχουν χειροτερέψει.

Έτσι, πολλές τεχνολογικές εταιρείες αναζητούν λύσεις και τρόπους προκειμένου να βοηθήσουν επαγγελματίες και εργαζομένους να διατηρήσουν τις σχέσεις τους ακόμη και τώρα με τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται από την εξ αποστάσεως εργασία.

Οι εργοδότες που δίνουν έμφαση στην ψυχική ευημερία του προσωπικού τους είναι βέβαιο ότι θα έχουν καλύτερη απόδοση και μεγαλύτερα κέρδη σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το BBC.

Αυτό επιθυμεί να πετύχει και το «έξυπνο» βραχιόλι.

Άλλη μια εταιρεία τεχνολογίας του Ηνωμένου Βασιλείου, η Yonderdesk σκέφτηκε έναν διαφορετικό τρόπο για να βοηθήσει τους εργαζομένους της να παραμείνουν παραγωγικοί και χαρούμενοι με την εργασία τους ακόμη και σε περιόδους κοινωνικής απομόνωσης.

Δημιούργησε διαδραστικά ψηφιακά γραφεία. Κάθε υπάλληλος έχει το δικό του γραφείο αλλά αυτή τη φορά το γραφείο αυτό είναι εικονικό. Θέλετε βιντεοκλήση με κάποιον συνάδελφό σας; Απλώς κάντε κλικ στο εικονίδιο τους.

Η εταιρεία τροφίμων Delicious Alchemy με έδρα το Σέφιλντ δοκιμάζει το εργαλείο της Yonderdesk τις τελευταίες εβδομάδες. «Πραγματι, δημιουργεί την αίσθηση ότι είσαι ξανά μέλος της ομάδας, παρά το γεγονός ότι δεν μπορείτε να είστε όλοι μαζί ξανά στο γραφείο.» λέει ο Νάιγκελ Γλέντινγκ, διευθύνων σύμβουλος της Delicious Alchemy.

Διαβάστε ακόμη:

Step – up: Τι έρχεται μετά τα moratoria – 5 ερωτήσεις και απαντήσεις για τα νέα προγράμματα στις τράπεζες

Επίδομα 534 ευρώ: Ξεκινούν οι δηλώσεις αναστολών Ιανουαρίου – Πότε λήγει η προθεσμία (vid)

Διαλυτήρια πλοίων: Business δισ. με απούσα την Ελλάδα