Υψηλής ευαισθησίας rapid tests με εύκολη χρήση, αξιόπιστα αποτελέσματα, και χαμηλό κόστος μαζικής παραγωγής, δημιούργησε και παράγει η εταιρεία BLNanobiomed σε συνεργασία με το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του ΑΠΘ στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου «RealNano».

Τα πρωτοποριακά rapid tests που θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο φετινό Διεθνές Πολυσυνέδριο NANONEXNOLOGY2021, «ανοίγουν» ουσιαστικά «τον δρόμο» για τη δημιουργία και άλλων παρόμοιων τεχνολογικών προϊόντων στον τομέα των διαγνωστικών ελέγχων.

Στη διάρκεια του NANOTEXNOLOGY 2021,, η Ελληνική εταιρεία OrganicElectronicTechnologies (ΟΕΤ) παρουσιάζει έναν έξυπνο ηλιακό σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων βασισμένο στα φωτοβολταϊκά 3ης γενιάς που παράγει η ΟΕΤ. Ο σταθμός  διαθέτει συστήματα ασφαλείας με κάμερες, και φωτισμού. Τα οργανικά φωτοβολταϊκά που παράγουν ενέργεια και από το διάχυτο φως είναι κατασκευασμένα σε εύκαμπτα υποστρώματα, με προδιαγραφές σύγχρονου design, φιλικά στο περιβάλλον και με ανακυκλώσιμα υλικά.

Συνεργασία με την FIAT

Η OET  είναι η μοναδική διεθνώς εταιρεία που δραστηριοποιείται στην παραγωγή εύκαμπτων οργανικών εκτυπωμένων φωτοβολταϊκών 3ης γενιάς (OPVs), σε συνεργασία με την FIAT,και στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων SmartLine και CORNET, δημιούργησαν και εγκατέστησαν OPVPanels, ηλιακούς ανιχνευτές (solardetectors)και θερμοστοιχεία για ηλιακές οροφές αυτοκινήτων (φωτ 4) και OLEDs για σήμανση και φωτισμό στα αυτοκίνητα.

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα καινοτόμα προϊόντα που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων RealNano, SmartLine και CORNET, Συντονιστής των οποίων ήταν το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του ΑΠΘ, και τα οποία μεταξύ άλλων θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της  11ης Έκθεσης EXPO 5-9 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του NANOTEXNOLOGY2021.

Τα γεγονότα του NANOTEXNOLOGY

Η Νανοτεχνολογία στη μάχη κατά του Covid 19

Επιστήμονες, μηχανικοί και επιχειρηματίες από 60 χώρες , που προέρχονται από πανεπιστημιακά ιδρύματα , ερευνητικά κέντρα, εταιρείες τεχνολογικής καινοτομίας, επιχειρήσεις και κυβερνήσεις, συναντώνται και συντονίζονται σε ένα μεγάλο επιστημονικό , τεχνολογικό και επιχειρηματικό γεγονός , το οποίο εξελίσσεται φέτος live και υβριδικά .

Το πολύ-συνέδριο, περιλαμβάνει σε ειδικές θεματικές όλες τις τελευταίες εξελίξεις στους τομείς της Νανοτεχνολογίας και Νανοβιοτεχνολογίας, των Προηγμένων Υλικών, των Οργανικών και Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών, της Νανοϊατρικής, των ΤΠΕ, της Πράσινης και Ψηφιακής Καινοτομίας, αλλά και ειδική ημερίδα όπου θα ναλυθούν τα νεότερα δεδομένα γύρω από τον COVID 19, παίρνουν μέρος εκπρόσωποι από τα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα, ερευνητικούς φορείς και εταιρείες του κόσμου.

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις της Νανοϊατρικής

Την Τρίτη 6 Ιουλίου από το πρωί στις 10.30 έως και το μεσημέρι στις 13.00 θα συζητηθούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της Νανοϊατρικής .

H καθηγήτρια Ελίζα Κονοφάγου (Columbia University , USA), θα μιλήσει για τη μεταφορά φαρμάκων μέσω ενός πολύ επιλεκτικού ημιπερατού περιγράμματος του ενδοθηλιακού κυττάρου, για τη θεραπεία νευροεκφυλιστικών ασθενειών και καρκίνου.

Την ίδια ημέρα στο πλαίσιο της κεντρικής εκδήλωσης του Συνεδρίου στις 20.00 ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Cambridge Γιώργος Μαλλιαράς, θα αναφερθεί σε όλες τις πρόσφατες εξελίξεις της Μικροηλεκτρονικής και των εφαρμογών της στις νευροεκφυλιστικές ασθένειες.

Καινοτομίες στην μάχη της πανδημίας Πέμπτη 8 Ιουλίου

Την Πέμπτη το πρωί στις 10.20 η Dr Ling Peng (Aix Marseille University, France), θα μιλήσει για τα αυτοσυναρμολογούμενα συστήματα διατεταγμένων πολυμερών μορίων , τα οποία χρησιμοποιούνται για βιοϊατρικές εφαρμογές.

Η εξειδικευμένη σε θέματα νομολογίας στον τομέα της Νανοϊατρικής και της Νανοτεχνολογίας Illise Feitshans θα αναφερθεί στην εφαρμογή των νόμων της Νανοτεχνολογίας και τον τρόπο με τον οποίο «έσωσε» τον κόσμο από την πανδημία

Εκπρόσωποι του Διεθνούς Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας της Πορτογαλίας θα αναφερθούν στις πρόσφατες καινοτομίες για την πρόληψη, επιτήρηση και διάγνωση του Covid 19.

Η ερευνητική ομάδα της εταιρείας BLNanobiomed και του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας LTFN θα αναφερθεί στις τρισδιάστατες εκτυπωμένες, υψηλής προστασίας μάσκες που δημιουργήθηκαν λίγες μόλις εβδομάδες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.

Στα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών του VOCIDTM για την ανίχνευση του κορονοϊού στην εκπνοή , θα αναφερθούν ερευνητές από το Ισραήλ, ενώ θα παρουσιαστούν και νέα στοιχεία για τη συμβολή των βιοαισθητήρων στην πολλαπλή ανίχνευση τόσο του sars-CoV -2 όσο και της γρίπης.

Εφαρμογές της Νανοτεχνολογίας & των Οργανικών Ηλεκτρονικών στην Γεωργία

Δύο σημαντικά εργαστήρια, «Πράσινη Ενέργεια-Έξυπνη Αποθήκευση και Υδρογόνο» και «Οι εφαρμογές της Νανοτεχνολογίας και των Οργανικών Ηλεκτρονικών στη Γεωργία» θα πραγματοποιηθούν στις 9 Ιουλίου στο πλαίσιο του Διεθνούς Πολύ-Συνεδρίου NANOTEXNOLOGY 2021 (Porto Palace Θεσσαλονίκη)

Την έναρξη του workshop με θέμα τις εφαρμογές στη Γεωργία θα κάνει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ Σπήλιος Λιβανός, ενώ ο Πρόεδρος του NANOTEXNOLOGY 2021 και Διευθυντής του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας LTFN καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης , θα αναφερθεί στις νέες εφαρμογές της Νανοτεχνολογίας , της Πράσινης Ενέργειας και της Έξυπνης Αποθήκευσης στον Αγροτικό Τομέα.

Διεθνές Συνέδριο Νανοτεχνολογίας

To NANOTEXNOLOGY 2021 που διεξάγεται από τις 3-10 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη στο Ξενοδοχείο PortoPalace, γίνεται φέτος για 18η χρονιά και έχει  περισσότερους Συμμετέχοντες και από το 2019.

Πρόκειται για μια Εθνική προσπάθεια και ευκαιρία για την ανάδειξη και αξιοποίηση των νέων Τεχνολογιών και  Καινοτομίας και της νέας Επιχειρηματικότητας.

Το πολυσυνέδριο Nanotexnology 2021 διοργανώνεται από το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το οποίο είναι ένα Διεθνές Κέντρο Αριστείας που κατευθύνει την Έρευνα και την Τεχνολογία στα Θέματα και Εφαρμογές της Νανοτεχνολογίας και των ΤΠΕ στην Ευρώπη.

Κατά τη διάρκεια του NANOTEXNOLOGY 2021 θα συζητηθούν τα αποτελέσματα 35 και πλέον ευρωπαϊκών και εθνικών R&D προγραμμάτων που ξεπερνούν τα 150 εκατομμύρια ευρώ με τη συμμετοχή 150 οργανισμών και επιχειρήσεων  και περισσότερων από 500 ερευνητών από όλη την Ευρώπη. Τα ερευνητικά αυτά προγράμματα,  εκτιμάται ότι θα “αποδώσουν” από την εφαρμογή των αποτελεσμάτων τους, γύρω στα 2 δισ. ευρώ στην Ευρωπαϊκή οικονομία.

Διαβάστε ακόμη:

Κορωνοχρέη: Τελικό παζάρι για εξόφληση ως το 2027

REDS: Τα ανοικτά επενδυτικά «μέτωπα» σε Μαρίνα Αλίμου, Cambas project και Βουκουρέστι

Εξοικονομώ – Αυτονομώ: Η παράταση για τα δικαιολογητικά – Οι αλλαγές στο πρόγραμμα (vid)