Με την κατάθεση του στρατηγικού σχεδίου (masterplan) στις αρμόδιες αρχές την περασμένη Τετάρτη προχωρά ο σχεδιασμός για την ανάπτυξη της μαρίνας Αλίμου, της μεγαλύτερης μαρίνας των Βαλκανίων, στο πλαίσιο του έργου που εκτελεί η REDS ως καθολικός ανάδοχος από την ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, κατατέθηκε την περασμένη Τετάρτη στις αρμόδιες διευθύνσεις (υπουργεία Πολιτισμού, Τουρισμού, ΤΑΙΠΕΔ) προς έγκριση το masterplan από την εταιρεία Νέα Μαρίνα Αλίμου Α.Ε. για την εν συνεχεία έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης εντός των επομένων 6- 8 μηνών.

«Το χρονοδιάγραμμα του έργου ορίζεται σε τέσσερα χρόνια (48 μήνες), εκ των οποίων τα δύο πρώτα χρόνια αφορούν εξωραϊσμούς και κάποιες ελάχιστες υποχρεώσεις για τη λειτουργία της μαρίνας και τα επόμενα δύο χρόνια την κατασκευή για την υλοποίηση του masterplan», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος κ. Γιώργος Κωνσταντινίδης χθες στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης. «Πρόκειται για ένα έργο που δίνει διαφορετική δυναμική στον όμιλο και την ίδια την εταιρεία. Οι κατεδαφίσεις έχουν ολοκληρωθεί στο σύνολό τους, οι προβλεπόμενες από το πρόγραμμα και το χρονοδιάγραμμα εργασίες έχουν τελειώσει».

Η προσπάθεια της εταιρείας είναι να λειτουργήσει κανονικά η σεζόν που έχει ήδη ξεκινήσει, έστω κι αν υπάρχουν κάποια ζητήματα, δεδομένου ότι π.χ. απομένουν ακόμη κάποια έργα που σχετίζονται με τις ασφαλτοστρώσεις των δρόμων του χώρου, «ωστόσο δε θέλουμε να προκαλέσουμε δυσλειτουργία στη μαρίνα. Προσανατολιζόμαστε αυτές τις εργασίες να τις κάνουμε βραδινές ώρες. Εχουμε προχωρήσει σε έργα ηλεκτροδότησης και υδραυλικών έργων. Η καθημερινότητα της μαρίνας απαιτεί μικρότερες και μεγαλύτερες παρεμβάσεις. Τώρα είναι η περίοδος του εξωραϊσμού και των ελάχιστων βελτιώσεων μέχρι να ολοκληρώσουμε την τελική ανάπτυξη που θα ακολουθήσει στη συνέχεια», ανέφερε η διοίκηση.

Για την έτερη μεγάλη επένδυση της εταιρείας, το Cambas project στην Κάντζα στο πρώην Οινοποιείο Καμπά, ύψους άνω των 200 εκατ. ευρώ, «μέχρι τον Οκτώβριο θα έχουμε καταλήξει στην επικαιροποίηση, υπολογίζουμε ότι θέλουμε ένα χρόνο για τις οικοδομικές άδειες και μία ακόμη πενταετία για την υλοποίηση».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας κ. Χρήστο Παναγιωτόπουλο, «βλέπουμε μια δυναμική στην αγορά ακινήτων στην περιοχή και θέλουμε να εξετάσουμε τις καλύτερες λύσεις προς όφελος της εταιρείας.» Μετά την έγκριση από το Συµβούλιο της Επικρατείας, το οποίο αφορά στην έγκριση του πολεοδοµικού σχεδίου και του πολεοδοµικού κανονισµού της Π.Ο.Α.Π.∆. στην Κάντζα Παλλήνης, αναµένεται η έκδοση του Προεδρικού ∆ιατάγµατος µε το οποίο ανοίγει ουσιαστικά ο δρόµος προς την ολοκλήρωση της επένδυσης του «Campas Park».

Τα δύο ακίνητα στο Βουκουρέστι

Εξελίξεις θα πρέπει να αναμένονται και για τα ακίνητα του ομίλου στη Ρουμανία και δη στο Βουκουρέστι.

Ειδικά για το οικόπεδο – κτιριακό συγκρότηµα µικτής χρήσης στην περιοχή Splaiul Unirii του Βουκουρεστίου. Η εταιρία βρίσκεται σε νοµική διεκδίκηση σχετικής αποζηµίωσης για την αναιτιολόγητη καθυστέρηση πολεοδόµησης από το ∆ήµο Βουκουρεστίου. Για το ακίνητο µετά την έκδοση, των βελτιωµένων όρων δόµησης, του ρυµοτοµικού σχεδίου κτιριακού συγκροτήµατος µικτής χρήσης, εξετάζονται παράµετροι αξιοποίησής του. «Το συγκεκριμένο ακίνητο (σ.σ. για το οποίο δεν προχώρησε η προηγούμενη απόφαση περί πώλησης) έχει σημαντικές προοπτικές. Η αξία του είναι κατά πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με αυτή που είχε εκτιμηθεί αρχικά, έχουμε ήδη προτάσεις για μεγαλύτερο τίμημα από τους ίδιους ενδιαφερομένους, αλλά δε μας ικανοποιεί ούτε αυτή η λύση. Εξετάζουμε και τη δυνατότητα για την από κοινού εκμετάλλευση κι έχουμε για τον σκοπό αυτό επαφές για περαιτέρω συζητήσεις», ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Αντίστοιχα, για το δεύτερο οικόπεδο – οικιστικό συγκρότηµα στην περιοχή Straoulesti- Baneasa του Βουκουρεστίου: Το ακίνητο αφορά οικιστικό συγκρότηµα 72 διαµερισµάτων στην παραλίµνια περιοχή της Λίµνης Baneasa και η εταιρία εξετάζει εκ νέου τρόπους για υλοποίηση και αξιοποίηση του. «Η άδεια, από το 2009, αφορά 88 σπίτια και είχε γίνει διακοπή των εργασιών το 2011. Εχουμε προβεί σε ενέργειες για ανανέωση της άδειας και συζητάμε την από κοινού αξιοποίηση του ακινήτου με ομίλους που είναι ισχυροί στη Ρουμανία. Δε θέλουμε να προχωρήσουμε σε εκποίηση εξετάζουμε να προχωρήσουμε στην αξιοποίησή του ή μόνοι μας ή με τρίτους εταίρους».

Για το εµπορικό Κέντρο «Smart Park» στο ακίνητο της Γυαλού, Σπάτα Αττικής, όπως επισημάνθηκε, η επισκεψιμότητα κινείται με θετικούς ρυθμούς δεδομένου ότι πρόκειται για ανοικτού τύπου εμπορικό κέντρο, ενώ μέχρι τον Αύγουστο θα έχουν ανακοινωθεί κι άλλες συμφωνίες μισθώσεων με εγχώρια και διεθνή brands αγγίζοντας το 100% για το εμπορικό πάρκο συνολικής επιφανείας 53.000 τ.µ. περίπου.

Για τη Βίλλα Καµπά και το οικιστικό συγκρότηµα 17 κατοικιών στην Κάντζα, η εταιρία έχει εκδώσει τις άδειες ανακατασκευής του διατηρητέου κτίσµατος και δόµησης του οικιστικού συγκροτήµατος 17 κατοικιών και βρίσκεται σε αναζήτηση υποψήφιου επενδυτή για την διάθεση των κατοικιών σε επόµενη φάση. Η Βίλλα Κάµπα, βάσει υπογεγραµµένου µνηµονίου µε το δήµο Παλλήνης, θα ανακατασκευαστεί και αποδοθεί σε αυτόν µετά από 25 έτη από την έναρξη λειτουργίας του «Cambas Park».

Τέλος, για το οικόπεδο – κτίριο γραφείων στην Ακαδηµία Πλάτωνος, η εταιρία εξαιτίας της µακρόχρονης δέσµευσης του ακινήτου της έχει καταθέσει αγωγές κατά του Ελληνικού ∆ηµοσίου στα αστικά δικαστήρια για οικονοµική αποζηµίωσή της και στο Συµβούλιο της Επικρατείας κατά των αρµοδίων αρχών για την µη ολοκλήρωση της διαδικασίας αναγκαστικής απαλλοτρίωσης του ακινήτου. Η διαδικασία είναι εν εξελίξει.

Διαβάστε ακόμη:

Πάρτι στις ασφαλιστικές, η ΝΝ αγόρασε τη Metlife, το deal με τους θεσμούς για τις μετοχές των τραπεζών, στην Εθνική (επιτέλους) αποφάσισαν και τα νέα σχέδια του Στέγγου

Ηρακλής ΙΙ: «Λίφτινγκ» σε 5 σημεία για τον μηχανισμό που θα οδηγήσει τις τράπεζες σε μονοψήφιο δείκτη NPEs

Juventus: Σε αναζήτηση ρευστότητας έως €400 εκατ. για τη «μεγάλη κυρία» του ιταλικού ποδοσφαίρου