Σχεδόν καθημερινά στις αναρτήσεις που κάνει στο Χ (πρώην Twitter) ο Ελον Μασκ καταγράφεται η πολυσχιδής επιχειρηματική δραστηριότητα που ακολουθεί την πολυσχιδή προσωπικότητα του

Όπως είναι ευνόητο ο Μασκ δεν θα μπορούσε να αφήνει ασχολίαστο το ζήτημα της τεχνητής νοημοσύνης η καλπάζουσα εξέλιξη της οποίας είναι στην κορυφή της ατζέντας όχι μόνο σε τεχνολογικό αλλά και κοινωνικό- πολιτικό επίπεδο. Η γνώμη του αποκτά μεγαλύτερη σημασία αφού ίδρυσε τη δική του εταιρεία ανάπτυξης τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης, την xAI, η οποία παρουσίασε πρόσφατα το δικό της πρόγραμμα γενετικής νοημοσύνης στα πρότυπα του ChatGPT.

«Η εικασία μου είναι ότι θα έχουμε τεχνητή νοημοσύνη που είναι πιο έξυπνη από οποιονδήποτε άνθρωπο πιθανότατα γύρω στο τέλος του επόμενου έτους» είπε ο Μασκ κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης στο X. Πρόσθεσε ότι μέσα σε πέντε χρόνια η ικανότητα της τεχνητής νοημοσύνης θα είναι σε τόσο υψηλό επίπεδο που θα ξεπερνούσε ένα σύστημα νοημοσύνης που θα διέθετε το IQ όλων των ανθρώπων στον πλανήτη.

Η μήνυση

Να σημειωθεί ότι ο Μασκ ήταν συνιδρυτής της OpenAI, της εταιρείας που δημιούργησε το ChatGPT και κάποια στιγμή αποχώρησε αλλά πριν από ένα μήνα υπέβαλε μήνυση στην εταιρεία επειδή φέρεται να εγκατέλειψε την αρχική της αποστολή να αναπτύξει την τεχνολογία της προς όφελος της ανθρωπότητας και όχι για κέρδος κάτι που η OpenAI αρνείται.

Ο Μασκ έχει κρούσει επανειλημμένα τον κώδωνα του κινδύνου για τους πιθανούς κινδύνους που εγκυμονεί η τεχνητή νοημοσύνη προειδοποιώντας ότι η ΑΙ μπορεί να αποκτήσει τη δυνατότητα «καταστροφής του πολιτισμού». Θεωρεί επίσης πολύ πιθανή τη χρήση των εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης από εδώ και πέρα στις εκλογικές αναμετρήσεις. Ο Μασκ σημείωσε πάντως στην ανάρτηση του ότι κομβικό ρόλο στην εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης θα παίξει η παραγωγή των τσιπ που μπορούν να υποστηρίξουν αυτές τις λειτουργίες αλλά και η επίλυση των αυξημένων ενεργειακών αναγκών που απαιτεί η βιομηχανία ΑΙ.

Διαβάστε ακόμη

Koντόπουλος (ΕΧΑΕ): Η μετάταξη του ΧΑ στις ώριμες αγορές, το «αγκάθι» της JP Morgan και ο νέος κανονισμός

ΤτΕ: Η μάχη μισθών, κερδών και ακρίβειας (διαγράμματα)

Βαθαίνει το ρήγμα ΑΔΜΗΕ με τους Κύπριους για το ηλεκτρικό καλώδιο Αττικής – Κύπρου – Ισραήλ ύψους €1,9 δισ.

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ