Δεν είναι σπάνιο να δέχεται κανείς επιθέσεις από άλλους χρήστες στα social media, επειδή διαφωνούν με το like που έχει κάνει ο χρήστης αυτός σε κάποιο σχόλιο ή ανάρτηση περιεχομένου.

Αυτή η τακτική είχε ως αποτέλεσμα πολλοί χρήστες να αποφεύγουν να κάνουν like σε σχόλια ή αναρτήσεις που θα ήθελαν να επικροτήσουν επειδή ακριβώς φοβούνται το διαδικτυακό εκφοβισμό που θα υποστούν.

Από την μεριά του το X (πρώην Twitter) αποφάσισε να δώσει μια λύση σε αυτό το πρόβλημα κάνοντας τα likes… αόρατα. Έτσι μπορεί κάποιος χρήστης να κάνει like στις αναρτήσεις χωρίς όμως αυτό να είναι ορατό στους άλλους χρήστες πλην του χρήστη που έκανε την ανάρτηση. Προς το παρόν η απόκρυψη του like είναι διαθέσιμη στους συνδρομητές του Premium X και αναμένεται να περάσει σύντομα και στην υπόλοιπη πλατφόρμα.

«Είναι σημαντικό να επιτρέψουμε στους ανθρώπους να κάνουν like στις αναρτήσεις χωρίς να δέχονται επίθεση επειδή το κάνουν» αναφέρει σε ανάρτηση του ο Ελον Μασκ. Ο ιδιοκτήτης του X δήλωσε μάλιστα πώς από την στιγμή που δόθηκε η δυνατότητα της απόκρυψης ο αριθμός των like αυξήθηκε κατακόρυφα κάτι που αν ισχύει σημαίνει ότι πολλοί χρήστες απέφευγαν να κάνουν like για να μην αντιμετωπίσουν επιθέσεις από άλλους χρήστες.

Διαβάστε ακόμη

Eurobank: Πώς εξηγείται η υπεραπόδοση της ελληνικής οικονομίας – Οι κλάδοι που ξεχωρίζουν (γραφήματα)

Ταμείο Ανάκαμψης: «Πράσινο φως» από την Κομισιόν για την τέταρτη δόση

Viva Wallet: Μία δικαστική απόφαση, διαφορετικές ερμηνείες – Οι επόμενες κινήσεις Καρώνη και JP Morgan

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ