Τεχνολογία

TikTok: Περισσότερα από 1.000 δολάρια κοστίζει η επαλήθευση λογαριασμού

  • newsroom


Οι δημιουργοί του TikTok χάνουν περισσότερα από 1.000 δολάρια για να επαληθεύσουν τους λογαριασμούς τους

Σήμερα, πολλοί είναι εκείνοι που θα ήθελαν να αναδειχθούν μέσα τη δημοφιλή εφαρμογή TikTok. Πώς όμως θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο;

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να φτάσει κανείς τόσο ψηλά είναι να καταφέρει να αποκτήσει το πολυπόθητο μπλε εικονίδιο ακριβώς δίπλα από το όνομα του λογαριασμού του. Το συγκεκριμένο εικονίδιο σηματοδοτεί την επαλήθευση του συγκεκριμένου χρήστη από την πλατφόρμα.  

Φαίνεται πως αρκετοί φιλόδοξοι δημιουργοί ψηφιακού περιεχομένου που χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη πλατφόρμα  δεν διστάζουν να πληρώσουν αδρά μεσίτες προκειμένου να επαληθεύσουν τους λογαριασμούς τους και να αποκτήσουν έτσι το πολυπόθητο εικονίδιο. Σε ορισμένες βέβαια περιπτώσεις περιπτώσεις, το ποσό αυτό μπορεί να ξεπεράσει τα 1.000 δολάρια. 

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το KnowTechie, καναδός δημιουργός περιγράφει αναλυτικά ολόκληρη τη διαδικασία που χρειάζεται να ακολουθήσει κανείς προκειμένου να επιβεβαιώσει κανείς τον λογαριασμό του στο TikTok.

«Προφανώς, κάποιος στο Tik Tok διευκολύνει τις προσφορές. Και οι υπηρεσίες προωθούνται μέσω ομάδων που υπάρχουν στο Facebook και σχετίζονται με το μάρκετινγκ και την προώθηση του Tik Tok.» αναφέρει χαρακτηριστικά ο δημιουργός.

Και κάπως έτσι, ο Καναδός σκόνταψε πάνω σε μια από αυτές τις «ευκαιρίες».

«Κάποιος ιδιοκτήτης ενός πρακτορείου δημοσίων σχέσεων δημοσίευσε στην ομάδα του Tik Tok στο Facebook, ότι μπορεί να μεσολαβήσει προκειμένου να επαληθευτούν λογαριασμοί χρηστών.»

«Μετά από την επικοινωνία μας με το συγκεκριμένο πρακτορείο, για να αναλάβει την επαλήθευση του λογαριασμού ζήτησε αμοιβή 1.000 δολαρίων. Το ποσό θα χρεωθεί μόλις ο λογαριασμός επαληθευτεί από το TikΤok και αποκτήσει το πολυπόθητο μπλε εικονίδιο. Μόλις συμφωνηθεί η πληρωμή, το TikTok στέλνει με κάποιον τρόπο στον χρήστη μια φόρμα ζητώντας λεπτομέρειες επαλήθευσης. Μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα μόλις 24 ωρών, ο λογαριασμός επαληθεύεται. Τόσο απλό.» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Καναδός δημιουργός.

Ωστόσο, το ποσό αυτό ενδέχεται να διαφέρει.

«Το ποσό των 1.000 δολαρίων που ζητήθηκε ως πληρωμή από το συγκεκριμένο πρακτορείο είναι το σημείο εκκίνησης.  Δεν είναι η ίδια τιμή σε όλες τις περιπτώσεις. Κάποιοι χρεώνουν περισσότερο – κάποιοι χρεώνουν λιγότερο» δήλωσε ακόμη.

«Έχω ακούσει παραδείγματα ποσών που φτάνουν ακόμη και τα 5.000 δολάρια.» αποκάλυψε.

Ποιο είναι όμως στην πραγματικότητα το νόημα να επαληθεύσεις τον λογαριασμό σου στο TikTok; 

Υπάρχει κάποιος ουσιαστικός λόγος για να μπει κανείς σε αυτή τη διαδικασία και να πληρώσει τα συγκεκριμένα χρήματα;

«Ειλικρινά, η επαλήθευση δεν σημαίνει τίποτα άλλο από την κοινωνική απόδειξη ότι κάνει τον λογαριασμό σας να φαίνεται πιο νόμιμος και πιο δημοφιλής. Και επιπλέον, η κύρια ροή “Για εσάς” του TikTok δεν φαίνεται να ενισχύει την προβολή των αναρτήσεων των επαληθευμένων δημιουργών. Έτσι, εκτός από τη ματαιοδοξία, η κατοχή επαληθευμένου λογαριασμού δεν σας προσφέρει πραγματικά τίποτα περισσότερο.» υποστηρίζει ο δημιουργός που έχασε 1.000 δολάρια.

Διαβάστε ακόμη: 

Στουρνάρας: Οι καθυστερήσεις στη διάθεση των εμβολίων είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ανάκαμψη

Βρετανία: Έγκριση στο εμβόλιο Pfizer/BioNTech – Εμβολιασμοί από 7 Δεκεμβρίου

Άστον Κούτσερ κατά ΕΕ: «Αφήνουμε παιδιά να κακοποιούνται στο σκοτάδι»