Σχεδόν ένα χρόνο νωρίτερα, όταν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακάλυψε την ύπαρξη του κορωνοϊού, αναγκάζοντας τους ανθρώπους σε κοινωνική αποστασιοποίηση, πολλές, εάν όχι όλες, οι κοινωνικές επαφές αντικαταστάθηκαν από τις βιντεοκλήσεις, συνώνυμο των οποίων έχει γίνει η, πλέον, δημοφιλής πλατφόρμα Zoom.

Η πλατφόρμα φάνηκε να ξεπηδάει από το πουθενά. Δεν είχε την υποστήριξη κάποιας εκ των τεχνολογικών κολοσσών όπως η Cisco, το Facebook, το Google ή η Microsoft, παρόλο που όλες αυτές οι εταιρείες προσπάθησαν να την υπερκαλύψουν.

Μία μικρή εταιρεία η οποία αναζητούσε επενδυτικά κεφάλαια αλλά και ευκαιρίες για να εξαγοραστεί από κάποιον τεχνολογικό γίγαντα, ξαφνικά βρέθηκε στον «κυκλώνα» των ανθρώπων οι οποίοι αναζητούσαν δωρεάν υπηρεσία τηλεδιασκέψεων αλλά και πιο οργανωμένους πελάτες που πλήρωναν για τις υπηρεσίες της.

Ξαφνικά, εν μέσω πανδημίας, η μικρή εταιρεία είδε τα έσοδά της να τετραπλασιάζονται και τα κέρδη της να αυξάνονται κατά 90 φορές, προκαλώντας την έκπληξη των αναλυτών. Η μετοχή της άρχισε να σκαρφαλώνει, ξεχωρίζοντας ως μία από τις μετοχές της χρονιάς με κέρδος άνω των 450%.

Η εκτίναξη της πλατφόρμας, εκτίναξε επίσης και τα κέρδη του ήδη δισεκατομμυριούχου ιδρυτή και CEO της Zoom Eric Yuan, ο οποίος νωρίτερα εργαζόταν για λογαριασμό της Webex που αγόρασε η Cisco το 2007.

Η πορεία της Zoom μέσα στην πανδημία, τοποθέτησε τον ιδρυτή της στη λίστα με τους 100 πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, ενώ οι μετοχές της πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων αξίζουν σχεδόν 17 δισεκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε περισσότερα

Απόστολος Βακάκης: Ο ιδιόρρυθμος Mr Jumbo

Πυκνές εξελίξεις στην ασφαλιστική αγορά: Στο επίκεντρο Εθνική Ασφαλιστική και Interlife

Ενοίκια Δεκεμβρίου: Πώς θα πάρετε την αποζημίωση 50%