Με υγιή ζήτηση που διατηρείται και πέρα από το καλοκαίρι «τρέχει» το 2023 για την Aegean, η οποία προχωρά στο επόμενο βήμα όσον αφορά τη συνεργασία της με την Emirates, επεκτείνοντας τις συνέργειες σε πτήσεις κοινού κωδικού με την προσθήκη του δρομολογίου Αθήνα ‑ Νέα Υόρκη.

«Το καλοκαίρι από άποψη επιβατικής κίνησης έχει πάει πολύ καλά, συνολικά το 8μηνο του 2023 σε σχέση με το 2022, έχουμε αύξηση στη χωρητικότητα κατά 24%-25% και άνοδο 32% στην επιβατική κίνηση.

Σε σχέση με το 2019 η αύξηση αντίστοιχα είναι στο 3%, οπότε ήδη στο τέλος Αυγούστου έχουμε ξεπεράσει την καλύτερη προ κορωνοϊού τόσο σε προσφερόμενες θέσεις όσο και στην επιβατική κίνηση, με τη ζήτηση να διατηρείται και για το επόμενο διάστημα», ανέφερε χθές ο διευθύνων σύμβουλος της AEGEAN κ. Δημήτρης Γερογιάννης, με αφορμή την παρουσίαση της επέκτασης της συνεργασίας με την Emirates.

Ο ίδιος πάντως τόνισε ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο, κάτι που φάνηκε και μέσα στο καλοκαίρι, το οποίο είχε πολλές επιχειρησιακές δυσκολίες που δεν αφορούσαν μόνο την Ελλάδα αλλά και -πολύ περισσότερο- την υπόλοιπη Ευρώπη.

Σε σχέση με τις χθεσινές ανακοινώσεις για τις πτήσεις κοινού κωδικού με την Emirates με την προσθήκη του δρομολογίου Αθήνα – Νέα Υόρκη (Νιούαρκ), πρόκειται για ένα επόμενο βήμα σε μία συνεργασία που έχει ήδη συμπληρώσει ένα χρόνο για πτήσεις κοινού κωδικού, έχοντας παράσχει σημαντικά οφέλη σε περισσότερους από 16.800 επιβάτες.

Οι επιβάτες της Emirates έχουν πλέον τη δυνατότητα να ταξιδέψουν μέσω Αθήνας σε προορισμούς που περιλαμβάνονται στο δίκτυο των δύο αεροπορικών εταιρειών, ενώ στο εξής οι επιβάτες της AEGEAN θα έχουν πρόσβαση στις πτήσεις της Emirates μεταξύ Αθήνας και Νέας Υόρκης (Νιούαρκ).

Η συμφωνία για πτήσεις κοινού κωδικού μεταξύ Emirates και AEGEAN ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2022, παρέχοντας στους επιβάτες της Emirates τη δυνατότητα να ταξιδεύουν – μέσω Αθήνας – σε 8 ελληνικούς προορισμούς, με ένα εισιτήριο και ενιαία πολιτική αποσκευών.

Από την πλευρά της η AEGEAN, παρέχει στους επιβάτες της τη δυνατότητα να επωφεληθούν από την αυξημένη συνδεσιμότητα του δικτύου της Emirates προς διεθνείς προορισμούς μέσω του Ντουμπάι, διαθέτοντας πτήσεις μεταξύ Ντουμπάι και Αθήνας, και πλέον διαθέτοντας πτήσεις Αθήνα Νέα Υόρκη.

«Το επόμενο αυτό βήμα μπορεί να ανοίξει τον δρόμο και για νέες συνεργασίες, κάτι ωστόσο που θα φανεί μετά από την πρώτη περίοδο ωρίμανσης ώστε να φανεί και η… χημεία. Το βασικό είναι να χτιστεί σε πρώτη φάση μία συνεργασία με υγιείς βάσεις και τα αποτελέσματα θα έρθουν στη συνέχεια».

«Δηλώνουμε τη δέσμευσή μας στην ελληνική αγορά εδώ και 27 χρόνια που είμαστε στην Ελλάδα, από το 1996, έχοντας μεταφέρει 4,5 εκατ. επιβάτες μέχρι σήμερα», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Adnan Kazim, Chief Commercial Officer της Emirates, προσθέτοντας ότι η επέκταση της συνεργασίας με την Aegean «προσδίδει αξία, ανοίγει νέες αγορές και επιτρέπει σε περισσότερους επιβάτες να σταματούν ως ενδιάμεσο σταθμό στην Ελλάδα».

Eπισημαίνεται εδώ ότι η Emirates ήταν η πρώτη εταιρεία που συνέδεσε απευθείας την Αθήνα με το Ντουμπάι και τα τελευταία χρόνια, από τον Μάρτιο του 2017, είναι η μόνη που προσφέρει επιπλέον απευθείας, καθημερινή πτήση που συνδέει την Ελλάδα με τις ΗΠΑ 365 μέρες τον χρόνο.

Αυτή την στιγμή η Emirates, ως η μεγαλύτερη διεθνής αεροπορική εταιρεία στον κόσμο, διατηρεί 29 συνεργασίες για πτήσεις κοινού κωδικού και 117 συνεργάτες διασύνδεσης σε περισσότερες από 100 χώρες, «επεκτείνοντας το παγκόσμιο αποτύπωμά της και προσφέροντας στους ταξιδιώτες απρόσκοπτη συνδεσιμότητα σε περισσότερους από 5.250 προορισμούς», σύμφωνα με τους επιτελείς της.

Συνολικά, σε σχέση με την παρουσία του ομίλου διεθνώς, η επέκταση του προγράμματός της το 2023 ήταν η μεγαλύτερη τα τελευταία χρόνια με την προσθήκη νέων προορισμών και οι εκτιμήσεις για το 2023 αναφέρουν ότι η εταιρεία, έχοντας το μεγαλύτερο δίκτυο από ποτέ, θα μεταφέρει πάνω από 55 εκατ. επιβάτες.

«Aegean και Emirates έστω κι αν είναι διαφορετικές από πλευράς μεγέθους, ωστόσο, μοιράζονται τις ίδιες αξίες όσον αφορά τον επαγγελματισμό, την ποιότητα των υπηρεσιών και την εμπειρία της πτήσης».

Από την πλευρά της, η AEGEAN και η θυγατρική της Olympic Air μετέφεραν 12,5 εκατομμύρια επιβάτες το 2022 και το 2023 θα προσφέρουν συνολικά 18 εκατ. θέσεις. Το πρόγραμμα δρομολογίων για το έτος 2023, καλύπτει ένα δίκτυο 165 προορισμών (30 προορισμούς εσωτερικού και 135 εξωτερικού) σε 46 χώρες από τις 10 συνολικά βάσεις της εταιρείας σε Ελλάδα και εξωτερικό, με ένα στόλο 76 αεροσκαφών μεταξύ των οποίων τα ολοκαίνουργια Airbus A320 and A321 neo.

Την ίδια στιγμή προχωρούν και οι κατασκευαστικές εργασίες για το πρώτο Κέντρο Προσομοιωτών Πτήσεων και Εκπαίδευσης Πληρωμάτων στην Αθήνα που υλοποιείται από κοινού, μέσω joint ventute, με την καναδική εταιρεία CAE, με τον πρώτο προσομοιωτή να εγκαθίσταται τον Οκτώβριο ώστε να λειτουργήσει λίγο πρίν το τέλος του έτους.

Διαβάστε ακόμη

Έρχονται αυξήσεις στα διόδια – Νέα πρόταση από τις εταιρείες παραχώρησης για τις ανατιμήσεις

Ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ με τα δισ. της Αττικής Οδού, ο Φιντάν… ανησυχεί για τον Βαρουφάκη, το δάνειο για το καζίνο του Ελληνικού και η βίλα των 14 εκατ. ευρώ

ΟΠΑΠ: Η ανάπτυξη της online αγοράς, τα σχέδια για το retail και η μετοχή – ομόλογο

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ