Τουρισμός

Brown Ηοtels: Στην «ομπρέλα» των Ισραηλινών 4 ακόμη ξενοδοχεία στην Αθήνα

  • Στεφανία Σούκη


Πρόκειται για τα ξενοδοχεία της οικογένειας του Γιώργου Τσακίρη, τέως προέδρου του ξενοδοχειακού επιμελητηρίου της Ελλάδος

Σε έναν από τους μεγαλύτερους «παίκτες» στο κέντρο της Αθήνας στον τομέα της φιλοξενίας εξελίσσεται η Brown Hotels, η οποία ενισχύει περαιτέρω το χαρτοφυλάκιό της στην ελληνική πρωτεύουσα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν για μία ακόμη συμφωνία που υπέγραψε η αλυσίδα, με επικεφαλής τον φιλέλληνα επιχειρηματία Λέον Αβιγκάδ, προκειμένου να εντάξει στην ομπρέλα της τα ξενοδοχεία, τέσσερα στον αριθμό, της Hotels of Athens Group, που συνδέεται με τον κ. Γιώργο Τσακίρη, πρώην πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Στην εν λόγω συμφωνία περιλαμβάνονται τέσσερα ξενοδοχεία στην Αθήνα, ήτοι το MUSEUM hotel 4* με δυναμικότητα 79 δωματίων και 7 σουιτών, που βρίσκεται στα Εξάρχεια πίσω από το Εθνικό Αρχαιολογικό μουσείο και το Πολυτεχνείο, το ξενοδοχείο Μy Athens 3*, στον Κεραμεικό με 55 δωμάτια, το KUBIC smart hotel, 4*, το οποίο μάλιστα είχε εντυπωσιάσει όταν «άνοιξε» με την καινοτομία που εισήγαγε στον κλάδο της φιλοξενίας, αποτελώντας το πρώτο έξυπνο ξενοδοχείο στην Ελλάδα, με δυναμικότητα 56 δωματίων και τέλος το ιστορικό και αναβαθμισμένο στην κατηγορία των 4*, ξενοδοχείο ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΝ, 56 δωματίων, του οποίου η δομική ανακαίνιση ολοκληρώθηκε τέλος του 2020 και αναμενόταν να επαναλειτουργήσει την 1η Ιουλίου.


Λεόν Αβιγκάδ

Η αλυσίδα Brown Hotels ιδρύθηκε το 2010 από τον Λέον Αβιγκάδ και τον Νιτζάν Πέρρυ, θέλοντας να δημιουργήσουν ξενοδοχεία που όχι μόνο προβάλλουν στους τουρίστες την αυθεντική κουλτούρα και την ενεργητικότητα της πόλης, αλλά και να επανασυστήσουν στους ίδιους τους κατοίκους τη νυχτερινή ζωή της πόλης και τις μοναδικές γειτονιές της.

Ο Λέον Αβιγκάδ, σε πείσμα των καιρών και των αντιλήψεων, εστιάζει και πιστεύει πολύ στο παραδοσιακό κέντρο της Αθήνας, δηλαδή την πλατεία Ομόνοιας.

H Brown Hotels διαθέτει αυτή τη στιγμή 19 ξενοδοχεία στο Ισραήλ, που αριθμούν 2.000 δωμάτια συνολικά. Στην Ελλάδα ήδη λειτουργούν αυτή τη στιγμή τρία ξενοδοχεία στην Αθήνα και οκτώ ακόμα βρίσκονται στα σκαριά για προγραμματιζόμενη λειτουργία τα περισσότερα ακόμη κι εντός του έτους -κορωνοϊού επιτρέποντος πάντα- αριθμώντας 11 συνολικά.

Για την επόμενη χρονιά, από το 2022, η εταιρεία θέλει να προσθέσει στο χαρτοφυλάκιό της ακόμη 13 μονάδες σε Ελλάδα και Κύπρο, μία αγορά που επίσης βρίσκεται κάτω από την «ομπρέλα» της αλυσίδας για την περιοχή μας. Ειδικά για τη χώρα μας, είναι αρκετές οι μονάδες που βρίσκονται σε διάφορα στάδια κατασκευής και ανάπτυξης, σε περιοχές όπως η Αθήνα, το Σούνιο, η Κορινθία, η Θεσσαλονίκη, η Κρήτη και η Κέρκυρα.

Το μοντέλο που ακολουθεί η αλυσίδα είναι κυρίως η επανάχρηση κτιρίων που μπορεί να χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν ως χώροι γραφείων, οικιστικά ή ακόμη και παλιά ξενοδοχεία κ.ά. Μετά την ολοκλήρωση του εν λόγω επενδυτικού προγράμματος, η Brown Hotels Collection θα αριθμεί περίπου 2.400 δωμάτια σε όλη την Ελλάδα και τα νησιά και στην Κύπρο.

Διαβάστε ακόμη

Fourlis: Μπαίνει σε νέο κλάδο λιανικής και κλείνει projects 100 εκατ. ευρώ για την ΑΕΕΑΠ

Toν Σεπτέμβριο «κλείνει» και η επένδυση στην Αφάντου

Βitcoin: Αυτά είναι τα 3 μεγάλα του ελαττώματα – Τι εναλλακτικές προτείνει καθηγητής του Κορνέλ