Τουρισμός

Επιστολή στον Αλ. Τσίπρα από τους ξενοδόχους της Λέσβου για τον ΦΠΑ στα νησιά

  • newsroom


Eπιστολή στον Πρωθυπουργό με την οποία ζητεί «να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα επιστροφής ΦΠΑ στα επίπεδα του Σεπτεμβρίου 2015» απέστειλαν οι ξενοδόχοι της Λέσβου.

Eπιστολή στον Πρωθυπουργό με την οποία ζητεί «να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα επιστροφής ΦΠΑ στα επίπεδα του Σεπτεμβρίου 2015» απέστειλαν οι ξενοδόχοι της Λέσβου.

Η Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου αναφέρει ότι αντιλαμβάνεται αφ’ ενός την παρούσα κρίσιμη κατάσταση, «στην οποία περιήλθαμε, λόγω των λαθών του παρελθόντος, της 7χρονης δημοσιονομικής προσαρμογής, του προσφυγικού (αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων συρράξεων στον Πλανήτη), προηγούμενων και πρόσφατων προκλήσεων της γείτονος (κι όχι μόνο)  χώρας, καθώς και των εν δυνάμει γεωπολιτικών εντάσεων (μ’ απρόβλεπτες συνέπειες) στην περιοχή μας» και συμμερίζεται αφ’ ετέρου τις προσπάθειες της ελληνικής Πολιτείας και κυβέρνησης να εξασφαλιστεί η προοπτική εξόδου μας απ’ τη σημερινή δυσμενή συγκυρία.

Οι ξενοδόχοι της Λέσβου ζητούν, σε μία ύστατη προσπάθεια από το κυβερνητικό επιτελείο «να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα επιστροφής των συντελεστών ΦΠΑ στα επίπεδα του Σεπτεμβρίου 2015 στους προσφυγόπληκτους, ευαίσθητους, νησιωτικούς, ακριτικούς, προορισμούς».

Όπως αναφέρουν , «οι απώλειες των Δημόσιων κι Ασφαλιστικών Ταμείων ενδέχεται να ‘ ναι μεγαλύτερες των προσδοκώμενων εισροών απ’ την αύξηση του ΦΠΑ, λόγω μείωσης της ζήτησης / κατανάλωσης κι απασχόλησης, μετακυλιομένης της ακρίβειας σ’ αγαθά κι υπηρεσίες, καθιστώντας μας λιγότερο ή και μη ανταγωνιστικούς, αν όχι ……μη βιώσιμους, με μεγαλύτερη ανεργία και μικρότερο εισόδημα, αδυνατώντας ν’ ανταποκριθούμε στις πολύ αυξημένες υποχρεώσεις μας………

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Τίποτα εδώ δεν είναι το ίδιο με την υπόλοιπη Ελλάδα! 

Προσβλέποντας στην ευαισθησία και συναντίληψή σας, προσδοκούμε να αντιμετωπίσετε το αίτημά μας θετικά. Είναι θέμα επιβίωσής μας!» καταλήγει η επιστολή.