Στη Σουηδία πραγματοποιείται φέτος ο διαγωνισμός της Eurovision, σε μια χαμηλή τουριστική σεζόν, ωστόσο λόγω του διεθνής διαγωνισμού, το ενδιαφέρον για την πόλη Μάλμε αυξήθηκε στις αναζητήσεις για ταξίδια κατά 176% από τον Σεπτέμβριο του 2023 έως τον Απρίλιο του 2024, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ισπανική εταιρία διαδικτυακών ταξιδιωτικών κρατήσεων eDreams ODIGEO.

Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision πραγματοποιείται στο Μάλμε στις 7-11 Μαΐου αφού η Σουηδή τραγουδίστρια Λορίν κέρδισε τον περυσινό διαγωνισμό στο Λίβερπουλ. Αναμένεται να συγκεντρώσει 100.000 επισκέπτες στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας.

Οι διαδικτυακές αναζητήσεις για ταξίδια στην Κοπεγχάγη, που απέχει λιγότερο από 50 χιλιόμετρα από το Μάλμε, αυξήθηκαν κατά 34% κατά την περίοδο αυτή, σύμφωνα με την eDreams.

Φαν της Eurovision οι Γάλλοι

Οι τουρίστες από τη Γαλλία είναι αυτοί που ενδιαφέρονται περισσότερο να παρακολουθήσουν τον διαγωνισμό από κοντά, αντιστοιχώντας σχεδόν στο ένα πέμπτο του συνόλου, ενώ ακολουθούν η Γερμανία και οι ΗΠΑ, σύμφωνα με την εταιρία.

Ο διαγωνισμός της Eurovision πραγματοποιείται σε μια περίοδο που συνήθως θεωρείται χαμηλή τουριστική σεζόν, μεταξύ του Πάσχα και της έναρξης των θερινών διακοπών.

Διαβάστε ακόμη: 

Citi: Ποντάρετε στις ευρωπαϊκές μετοχές τώρα που επικρατεί αβεβαιότητα,

Μπαίνουν ιδιώτες στη διοίκηση και λειτουργία του ελληνικού σιδηροδρόμου

Θεοχάρης: Ξεκινούν σήμερα 25/4 οι φορολογικές δηλώσεις – Οι έλεγχοι αρχίζουν από τα «μεγάλα ψάρια»

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ