search icon

Τουρισμός

ΙΝΣΕΤΕ: Οι προτάσεις για να βελτιωθεί η θέση της Ελλάδας στον δείκτη Travel and Tourism Development Index 2021

Η Ελλάδα κατατάσσεται στην 28η θέση στην ίδια θέση όπου κατατάχθηκε και το 2019 - Επιτακτική η ανάγκη για ενσωμάτωση της βιωσιμότητας και της ανθεκτικότητας στον σχεδιασμό του τουριστικού τομέα

Για την ανάγκη ενσωμάτωσης της βιωσιμότητας και της ανθεκτικότητας στον σχεδιασμό και τη διαχείριση του τουριστικού τομέα κάνει λόγο σε ανακοίνωση του το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ).

Αφορμή στάθηκε η κατάταξη της Ελλάδας και των ανταγωνιστριών χωρών, στον δείκτη Travel and Tourism Development Index 2021 του World Economic Forum, παρουσιάζει σε μελέτη του το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ).

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 28η θέση του Travel and Tourism Development Index 2021, στην ίδια θέση όπου κατατάχθηκε και το 2019.

Ανάμεσα στις ανταγωνίστριες χώρες, την καλύτερη θέση καταλαμβάνει η Ισπανία που βρίσκεται στην 3η θέση, ενώ ακολουθεί η Γαλλία στην 4η, η Ιταλία στη 10η και η Πορτογαλία στην 16η θέση. Η Τουρκία βρίσκεται αρκετές θέσεις κάτω από την Ελλάδα, στην 45η θέση, ενώ ακολουθεί η Κροατία στην 46η θέση.

Σύμφωνα με το ΙΝΣΕΤΕ, η βελτίωση της θέσης της Ελλάδας στην κατάταξη, θα μπορούσε να επιτευχθεί με την υιοθέτηση μίας σειράς δράσεων όπως οι παρακάτω:

Διαβάστε ακόμη

Γιώργος Προκοπίου: Οι διερευνητικές επαφές με ξένα ναυπηγεία για τη διαχείριση του Σκαραμαγκά

Διαγράφονται πρόστιμα 100 ευρώ για εκπρόθεσμες δηλώσεις – Επιστρέφει λεφτά η Εφορία

Lamda: Υπεγράφησαν οι συμφωνίες για την κατασκευή δύο ξενοδοχείων στο Ελληνικό

Exit mobile version