Τουρισμός

Ιστορία αιώνων: Αυτά είναι τα πιο παλιά και όμορφα ξενοδοχεία στην Ευρώπη

  • newsroom


Μερικά από αυτά είναι καταγεγραμμένα σε επίσημα αρχεία

Η ιστορική εξέλιξη των ξενοδοχειακών καταλυμάτων στον κόσμο είναι ένας από τους πιο συναρπαστικούς τομείς στους οποίους μπορεί να εμβαθύνει κάποιος που ενδιαφέρεται για την πορεία του παγκόσμιου τουρισμού μέσα στο πέρασμα των αιώνων.

Από τα ξύλινα πανδοχεία των μεσαιωνικών χρόνων, όταν τα σύνορα των κρατών ήταν πολύ διαφορετικά από αυτό που γνωρίζουμε σήμερα, μέχρι τα υπερσύγχρονα ξενοδοχειακά συγκροτήματα του 21ου αιώνα, καταλύματα με πολυτελή εξοπλισμό, γκουρμέ εστιατόρια και φανταστικές υποδομές, οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις έχουν περάσει από αμέτρητες μεταβολές, ούσες ένας ζωντανός οργανισμός που διαρκώς εξελίσσεται ανάλογα με τις κοινωνικές ανάγκες και συνθήκες.

Παρ’ όλα αυτά, μία γεύση ιστορίας δεν θεωρείται ποτέ ξεπερασμένη, όσο πολύ κι αν έχουν προχωρήσει οι απαιτήσεις των σύγχρονων ταξιδιωτών.

Κι έτσι μερικά από τα πιο παλαιότερα και πιο όμορφα ξενοδοχεία που άνοιξαν ποτέ τις πόρτες τους στην Ευρώπη εξακολουθούν να προσελκύουν εκατοντάδες επισκέπτες, διατηρώντας κάτι από την αίγλη και τη γοητεία του λαμπερού τους παρελθόντος.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο travel.gr