«Ισχυρή ζήτηση» σε Ελλάδα και Τουρκία βλέπει η Jet2.com, η οποία το περασμένο Σαββατοκύριακο, στο πλαίσιο του θερινού της προγράμματος για την προσθήκη περισσότερων δρομολογίων από περιφερειακά βρετανικά αεροδρόμια, ξεκίνησε και νέες συνδέσεις σε μεσογειακούς προορισμούς.

Η εκκίνηση και νέων πτήσεων «σε ελληνικούς και τουρκικούς προορισμούς έρχεται ως απάντηση σε μια αναφερόμενη ισχυρή ζήτηση από πελάτες και πράκτορες για πτήσεις και τουριστικά πακέτα για το καλοκαίρι του 2022», αναφέρουν οι επιτελείς του εισηγμένου βρετανικού ομίλου ο οποίος έχει αυξήσει ήδη τις προγραμματιζόμενες συνδέσεις του και για το χειμώνα του 2022/2023 για τη χώρα μας με πτήσεις προς την ελληνική πρωτεύουσα.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο ξεκίνησαν οι νέες πτήσεις της εταιρείας από το Εδιμβούργο σε Σκιάθο, Πρέβεζα αλλά και τη Σμύρνη, που έρχονται να προστεθούν σε αυτές της Σαντορίνης, Κέρκυρας, Κρήτης, Κώ, Ρόδου, Χαλκιδικής και Ζακύνθου καθώς και τεσσάρων συνολικά προορισμών στην Τουρκία (Αττάλεια, Μπόντρουμ, Νταλαμάν μαζί με τη Σμύρνη) οι οποίες θα συνεχιστούν έως και το τέλος Οκτωβρίου.

προσδοκίες του βρετανικού ομίλου από την ελληνική αγορά είναι υψηλές και για το 2023 έχοντας ήδη ανακοινώσει, προ ημέρων, ότι ετοιμάζεται να προσθέσει περισσότερες πτήσεις και πακέτα για την επόμενη σεζόν από τρία βασικά αεροδρόμια σε Μπέρμιγχαμ, Στάνστεντ και Μάντσεστερ με προορισμούς όχι μόνο τα ελληνικά νησιά αλλά και την Αθήνα. Ενδεικτικά, η ελληνική πρωτεύουσα (μαζί με την ιταλική) είναι οι νέες προσθήκες από το αεροδρόμιο Στάνστεντ.

Σημειωτέον ότι ειδικά για την Αθήνα, οι Jet2.com και Jet2CityBreaks έχει προσθέσει για πρώτη φορά μέσα στο χειμώνα, το Νοέμβριο του 2022 αλλά -και από το 2023- το Φεβρουάριο και το Μάρτιο πτήσεις που θα πραγματοποιούνται από βρετανικά αεροδρόμια ‘’ποντάροντας’’ περαιτέρω στην Αθήνα ως προορισμό για σύντομες αποδράσεις city breaks.

Ο όμιλος ενέταξε για πρώτη φορά φέτος την άνοιξη (τον περασμένο Απρίλιο) ‘’πακέτα’’ για τη σύνδεση της ελληνικής πρωτεύουσας με βρετανικά αεροδρόμια και έχει λανσάρει το χειμερινό πρόγραμμα 2022/ 2023 «για την Αθήνα για πρώτη φορά με πτήσεις και πακέτα city breaks προς πώληση στην ιστορική ελληνική πρωτεύουσα από τα αεροδρόμια του Μάντσεστερ και του Μπέρμπιγχαμ το Νοέμβριο του 2022, το Φεβρουάριο και το Μάρτιο του 2023, με έως τέσσερις εβδομαδιαίες πτήσεις που θα αναχωρούν από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Αθήνα στη διάρκεια του χειμώνα».

Στη συνεργασία με τον όμιλο της Jet2 ‘’ποντάρει’’ και το υπουργείο Τουρισμού, έχοντας εγκρίνει μέσω του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού «πρόγραμμα συνδιαφήμισης της υπηρεσίας του Ε.Ο.Τ. Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας με τον tour operator για το οικονομικό έτος 2022, με ποσοστό οικονομικής συμμετοχής του Ε.Ο.Τ. έως 50% και συνολικό κόστος 500.225 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%».

Συνολικά για φέτος ειδικά η Jet2.com, που είναι και η τρίτη μεγαλύτερη αεροπορική εγγεγραμμένη στο Ηνωμένο Βασίλειο σκοπεύει να διαθέσει 1,1- 1,2 εκατομμύρια θέσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ελλάδα για τη θερινή σεζόν, ενώ τα πακέτα μέσω του tour operator της συνδεδεμένης Jet2holidays αντιστοιχούν σε 750 χιλιάδες περίπου (δεδομένου ότι πλέον, ένα ποσοστό πάνω από 70% των κρατήσεων αφορά το συνδυασμό ξενοδοχειακού πακέτου με αεροπορικό εισιτήριο).

Διαβάστε ακόμη:

Σε ασφυξία οι πάροχοι ενέργειας – Ληξιπρόθεσμα το 50% των τιμολογίων, 4πλάσιοι οι διακανονισμοί

Οι Αραβες έρχονται για νέα deals στην Ελλάδα

Σύνοδος Κορυφής: Ενέργεια και τουρκικές προκλήσεις στην ελληνική ατζέντα – Χαμηλά ο πήχης για τα ενεργειακά