Πτήσεις για πρώτη φορά μέσα στο χειμώνα, το Νοέμβριο του 2022 αλλά -και από το 2023- το Φεβρουάριο και το Μάρτιο θα πραγματοποιεί από βρετανικά αεροδρόμια η Jet2.com and Jet2CityBreaks «ποντάροντας» περαιτέρω στην Αθήνα ως προορισμό για σύντομες αποδράσεις city breaks.

Ο εισηγμένος βρετανικός όμιλος που ξεκίνησε μόλις προ ημέρων, στα μέσα Απριλίου, τη σύνδεση της ελληνικής πρωτεύουσας με βρετανικά αεροδρόμια για πρώτη φορά (σ.σ. έχοντας λάβει τη σχετική απόφαση το 2021 με δεδομένες τις καλές επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού εν μέσω πανδημίας και τις προοπτικές ειδικά της Αθήνας ως προορισμού city breaks) ανακοίνωσε τη Μ. Παρασκευή από τη Βρετανία την επέκταση του προγράμματος του για το χειμώνα του 2022/ 2023: Με βάση τις ανακοινώσεις, ο όμιλος λανσάρει «το χειμερινό πρόγραμμα 2022/ 2023 για την Αθήνα για πρώτη φορά με πτήσεις και πακέτα city breaks προς πώληση στην ιστορική ελληνική πρωτεύουσα από τα αεροδρόμια του Μάντσεστερ και του Μπέρμπιγχαμ το Νοέμβριο του 2022, το Φεβρουάριο και το Μάρτιο του 2023, με έως τέσσερις εβδομαδιαίες πτήσεις που θα αναχωρούν από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Αθήνα στη διάρκεια του χειμώνα.

Συγκεκριμένα πτήσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει από Μάντσεστερ και Μπέρμπιγχαμ στο πλαίσιο του ολοκαίνουριου θερινού προγράμματος της εταιρείας για το 2022 επεκτείνονται έως τις 27 Νοεμβρίου και επανεκκινούν στις 16 Φεβρουαρίου του 2023 συνεχίζοντας και για τη θερινή περίοδο του 2023. «Βλέπουμε ισχυρή ζήτηση για city breaks το χειμώνα από το πελατολόγιό μας και από ανεξάρτητους πράκτορες», δήλωσε σχετικά ο CEO των Jet2.com και Jet2holidays κ. Steve Heapy προσθέτοντας ότι ο όμιλος προσαρμόζεται σε αυτό που ζητά η αγορά. «Γι’ αυτό λανσάρουμε πτήσεις και city breaks προς την Αθήνα για το χειμώνα 22/23 για πρώτη φορά. Η Αθήνα είναι ένας φανταστικός προορισμός για το χειμώνα προσφέροντας πολλαπλές επιλογές στον ταξιδιώτη σε μία περίοδο που ο καιρός στην πόλη είναι πιο κρύος και ο κόσμος λιγότερος σε σχέση με την έντονη καλοκαιρινή περίοδο».

Σημειωτέον ότι οι επιτελείς του ομίλου έχουν ήδη προχωρήσει σε επέκταση του προγράμματός τους συνολικά στην ελληνική αγορά για φέτος με τη διάθεση περισσότερων από μισό εκατομμύριο θέσεων στην Ελλάδα σε σύγκριση με τη θερινή περίοδο 2019, με μία αύξηση της τάξης του 86%. Για φέτος ειδικά η Jet2.com, που είναι και η τρίτη μεγαλύτερη αεροπορική εγγεγραμμένη στο Ηνωμένο Βασίλειο σκοπεύει να διαθέσει 1,1- 1,2 εκατομμύρια θέσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ελλάδα για τη θερινή σεζόν, ενώ τα πακέτα μέσω του tour operator της συνδεδεμένης Jet2holidays αντιστοιχούν σε 750 χιλιάδες περίπου (δεδομένου ότι πλέον, ένα ποσοστό πάνω από 70% των κρατήσεων αφορά το συνδυασμό ξενοδοχειακού πακέτου με αεροπορικό εισιτήριο).

Σε σχέση ειδικά με την Αθήνα μετά το φετινό «ντεμπούτο» στο Ελευθέριος Βενιζέλος ο σχεδιασμός, ενδεχομένως και από την επόμενη χρονιά, περιλαμβάνει συνδυασμό πακέτων με άφιξη στην ελληνική πρωτεύουσα, ολιγοήμερη διαμονή κι εν συνεχεία σύνδεση με άλλους προορισμούς στην ηπειρωτική Ελλάδα ή και σε κοντινά νησιά.

Διαβάστε ακόμα: 

Ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση καυσίμων – Πώς θα δοθεί ανάλογα με το ΑΦΜ σας

LNG: Σχέδιο για επιτάχυνση κατά έξι μήνες της πλωτής μονάδας FSRU της Αλεξανδρούπολης

ΥΠΕΝ: Προχωρούν οι εργασίες στην έκταση του Ελληνικού