Παράταση για επιπλέον δύο μήνες, έως τον Δεκέμβριο, της προστασίας από τους πιστωτές ζήτησε κι έλαβε κατόπιν της σχετικής αίτησης στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η Mouzenidis Travel, η διοίκηση της οποίας εξακολουθεί να καταβάλλει προσπάθειες για συμφωνία με στρατηγικό επενδυτή.

Παράλληλα, συνεχίζονται και οι διαπραγματεύσεις με τους προμηθευτές, κυρίως Ελληνες ξενοδόχους και τουριστικά γραφεία εξωτερικού, για ‘’κούρεμα’’ των απαιτήσεων έναντι της εταιρείας, η οποία, προ κορωνοϊού, διακινούσε στη χώρα μας το μεγαλύτερο όγκο τουριστών από τη Ρωσία (αλλά και τις γύρω αγορές) και δέχθηκε τεράστιο πλήγμα λόγω της κατάρρευσης της τουριστικής κίνησης.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι οι συνολικές απαιτήσεις έναντι της Mouzenidis Travel, η οποία εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, αντιστοιχούν σε λίγο πάνω από τα 100 εκατ. ευρώ, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχουν προχωρήσει μέχρι στιγμής συμφωνίες με προμηθευτές για κούρεμα ακόμη και σε ποσοστό 50% ή σε κάποιες περιπτώσεις και 70% για συνολικό ποσό περί τα 30 εκατ. ευρώ, ενώ οι οφειλές προς το Δημόσιο είναι πολύ μικρές.

Αίτηση

Οσον αφορά τις δικαστικές εξελίξεις, στις 21 Οκτωβρίου η Mouzenidis Travel κατέθεσε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης την αίτηση παράτασης της ισχύος των χορηγηθέντων με την υπ’ αριθ. 12104/2021 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης (ασφαλιστικά μέτρα εκούσιας δικαιοδοσίας), προληπτικών μέτρων κατ’ άρθρ. 53 παρ. 2 του ν. 4738/2020, υποβάλλοντας ταυτόχρονα και αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής, το οποίο ορίστηκε να συζητηθεί την 22.10.2021.

Οπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά, “την 22.10.2021 συζητήθηκε ενώπιον της τριμελούς σύνθεσης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης το αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής και έγινε δεκτό. Συγκεκριμένα, το Δικαστήριο δέχεται την αίτηση προσωρινής διαταγής και τις υπέρ αυτής πρόσθετες παρεμβάσεις και απορρίπτει τις σε βάρος της αιτούσας πρόσθετες παρεμβάσεις. Διατάσσει προσωρινά την παράταση της ισχύος των προληπτικών μέτρων που χορηγήθηκαν με τη με αριθμό 12104/2021 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων) για δύο (2) μήνες από τη λήξη τους (σ.σ. έως τις 23/12), μέχρι τη συζήτηση της αίτησης και υπό τον όρο συζήτησης αυτής κατά την ορισθείσα δικάσιμο. Δικάσιμος για τη συζήτηση της αίτησης ορίστηκε η 22.11.2021”.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πλαίσιο της συζήτησης στο Πρωτοδικείο έγινε και αναφορά στις διαπραγματεύσεις που πραγματοποιούνται με στρατηγικό επενδυτή, οι οποίες πάντως δεν είναι εύκολες δεδομένου ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας εξυγίανσης θα πρέπει να υπάρξει γενναίο ‘’κούρεμα’’ των απαιτήσεων.

Σε αναμονή και η αεροπορική

Σε αναμονή τελεί επίσης και η αεροπορική του ομίλου Ellinair, όπου πάντως υπήρξαν πρόσφατα αλλαγές στο διοικητικό της συμβούλιο με τον κ. Κωνσταντίνο Βαρδάκη να βρίσκεται στη θέση του προέδρου, αντιπρόεδρο τον κ. Εμμανουήλ Τσακαλάκη και Χρήστο Κόκκαλη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, ενώ μέλη είναι οι κ.κ. Ιωάννης Μουζενίδης υιός του εκλιπόντα Μπόρις Μουζενίδη, Βλαδίμηρος Παπουνίδης, Αλέξανδρος Ζοσιμίδης, Μιλτιάδης Τσαγκαράκης, Ζαρέτα Σαρίδου και Φωτεινή Ανδριώτη.

Την ίδια στιγμή στη Ρωσία, συνεργαζόμενα γραφεία του ομίλου βρίσκονται αντιμέτωπα με αγωγές χιλιάδων πελατών, ζητώντας αποζημιώσεις για τα ταξίδια που δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω της πανδημίας το 2020 και μετατέθηκαν για αργότερα, χωρίς ωστόσο τελικά να πραγματοποιηθούν ποτέ λόγω και της αναστολής των εργασιών του ομίλου.

Διαβάστε ακόμη

Η Dory πιάνει λιμάνι, οι Μπάκοι το λιανοτούφεκο και τα πεντάστερα τη θέα της Ακρόπολης! 

Ημι-επαγγελματική ομάδα ποδοσφαίρου της 4ης κατηγορίας μπαίνει στο Χρηματιστήριο (pics)

Alpha Bank: Στις 5 Νοεμβρίου οι δεσμευτικές προσφορές για το project «Skyline»