Τράπεζες

Alpha Bank: Στις 5 Νοεμβρίου οι δεσμευτικές προσφορές για το project «Skyline»

  • newsroom


Η Alpha Bank είναι ο μόνος Τραπεζικός Όμιλος που ισχυροποιεί τη θέση του στον κλάδο των ακινήτων, αξιοποιώντας τη δυναμική και τις προοπτικές ανάπτυξής του

Στην τελική ευθεία για την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών έχει μπει το mega project της Alpha Bank στο χώρο των ακινήτων, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου αναμένεται η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ενδιαφέρον είναι ισχυρό με τουλάχιστον 8 μεγάλα ονόματα του εξωτερικού από τα 15 που είχαν μπει στο VDR του project “Skyline” να αναμένεται να κατεβούν με δεσμευτικές προσφορές. Πρόκειται για ονόματα όπως η Davidson Kempner, η Βain Capital, η Oaktree, η Pimco, η Dromeus Capital (Blackstone), η Lonestar, η HiG και η Prodea/Invel που αναμένεται να διαγκωνιστούν για ένα χαρτοφυλάκιο 573 ακινήτων αξίας 525 εκατ. ευρώ. Από τα ακίνητα αυτά, περίπου 50 είναι υψηλής προβολής (prime assets) που η αξία τους εκτιμάται περί τα 280 εκατ. ευρώ. Άλλα 320 ακίνητα, αξίας περί τα 180 εκατ. ευρώ χρήζουν αναβάθμισης και θα αποκτήσουν προστιθέμενη αξία, ενώ 205 ακίνητα είναι κατοικίες, κυρίως διαμερίσματα, αξίας περίπου 75 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το project Skyline προβλέπει τη μετατροπή της Alpha Αστικά Ακίνητα (ΑΑΑ) σε επενδυτική πλατφόρμα ακινήτων, με σκοπό την προσέλκυση στρατηγικού εταίρου (joint venture partner) για την αξιοποίηση επενδύσεων στην ελληνική αγορά ακινήτων. Η Alpha Bank προτίθεται να παραμείνει στο μετοχικό κεφάλαιο της ΑΑΑ, προκειμένου να αξιοποιήσει τις θετικές προοπτικές της αγοράς ακίνητης περιουσίας.

Η ΑΑΑ θα ενισχυθεί με το ανωτέρω χαρτοφυλάκιο ακινήτων (αξίας περί τα 520 εκατ. ευρώ), εκμεταλλευόμενη τη δυναμική της αγοράς για την καλύτερη αξιοποίηση του χαρτοφυλακίου ακινήτων που διαθέτει.

Οι εργασίες παροχής υπηρεσιών της ΑΑΑ θα ενοποιηθούν με αυτές της άλλης θυγατρικής εταιρείας του Ομίλου, της Alpha Διαχειρίσεως Ακινήτων και Επενδύσεων Α.Ε (AREMI), δημιουργώντας μία νέα ισχυρή εταιρεία (θυγατρική του Ομίλου) η οποία και θα παρέχει υπηρεσίες για όλο τον κύκλο ζωής των ακινήτων (π.χ. εκτιμήσεις, advisory, διαχείριση κ.λπ.). Μέσω της νέας εταιρείας, που θα παρέχει υπηρεσίες στην ΑΑΑ και σε τρίτους μεγάλους πελάτες, ο Όμιλος στοχεύει σε αύξηση και διαφοροποίηση των πηγών εσόδων.

Ο παραπάνω μετασχηματισμός, με τη δημιουργία δύο διακριτών πυλώνων (α. ισχυρή εταιρεία παροχής υπηρεσιών και β. ηγέτιδα επενδυτική εταιρεία ακινήτων, με τη συμμετοχή στρατηγικού εταίρου) είναι μοναδικός στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Η Alpha Bank είναι ο μόνος Τραπεζικός Όμιλος που ισχυροποιεί την θέση του στον κλάδο των ακινήτων, αξιοποιώντας τη δυναμική και τις προοπτικές ανάπτυξής του.

Διαβάστε ακόμη:

Τα «μυστήρια» του Προγράμματος Γέφυρα: Τι ισχύει για όσους έχασαν την επιδότηση Οκτωβρίου

Η Dory πιάνει λιμάνι, οι Μπάκοι το λιανοτούφεκο και τα πεντάστερα τη θέα της Ακρόπολης!

Mouzenidis Travel: Νέα δίμηνη παράταση της προστασίας από τους πιστωτές