Ο διεθνής τουρισμός βρίσκεται σε καλό δρόμο ώστε να επιστρέψει στα προ πανδημίας επίπεδα, καθώς το πρώτο τρίμηνο του 2023 κατεγράφη διπλάσιος αριθμός ταξιδιωτών σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Ειδικότερα, το δεύτερο Παγκόσμιο Βαρόμετρο Τουρισμού του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για το 2023, δείχνει ότι συνεχίζεται η ταχεία ανάκαμψη του κλάδου.

Συνολικά, οι διεθνείς αφίξεις έφτασαν το 80% των προ-πανδημικών επιπέδων το πρώτο τρίμηνο του 2023. Τους πρώτους 3 μήνες, υπολογίζεται ότι ταξίδεψαν διεθνώς 235 εκατ. τουρίστες, δηλαδή υπερδιπλάσιοι από την ίδια περίοδο του 2022.

Επίσης, τα αναθεωρημένα στοιχεία για το 2022 δείχνουν πάνω από 960 εκατ. διεθνείς τουρίστες, γεγονός που σημαίνει ότι ανακτήθηκαν τα δύο τρίτα (66%) των προ-πανδημικών αποτελεσμάτων.

Αναλύοντας τα στοιχεία, ο Γενικός Γραμματέας του Π.Ο.Τ. κ. Zurab Pololikashvili ανέφερε ότι, η αρχή της χρονιάς, απέδειξε για μία ακόμη φορά τη μοναδική ικανότητα του τουρισμού να ανακάμπτει. Πολλά μέρη, βρίσκονται κοντά ή ακόμη και πάνω από τα επίπεδα αφίξεων πριν από την πανδημία. Ωστόσο, ο κλάδος πρέπει να παραμείνει σε εγρήγορση στις προκλήσεις που υπάρχουν από τη γεωπολιτική ανασφάλεια, τις ελλείψεις προσωπικού έως τον πιθανό αντίκτυπο της κρίσης κόστους ζωής στον τουρισμό.

Παράλληλα, πρέπει να διασφαλίσει ότι η απόδοση του τουρισμού ανταποκρίνεται στις ευθύνες του ως λύση στην κλιματική έκτακτη ανάγκη και ως μοχλός ανάπτυξης χωρίς αποκλεισμούς.

Διαβάστε τη συνέχεια στο travel.gr