Πρώτη επιλογή ως τουριστικός προορισμός της Ευρώπης αναδείχθηκε για το 2024 η Ελλάδα, συμμετέχοντας με περισσότερους από 170 εκθέτες στη φετινή Διεθνή Τουριστική Έκθεση ITB Berlin, που διοργανώθηκε στις 05.-07.03.2024 στο Βερολίνο.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, η πολυπληθής ελληνική συμμετοχή κέρδισε τα 31α Βραβεία Παγκόσμιων Ταξιδιών που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο της ΙΤΒ 2024, η οποία διοργανώθηκε από τον Εκθεσιακό Οργανισμό του Βερολίνου, που στην Ελλάδα αντιπροσωπεύεται από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) είχε τη μεγαλύτερη αντιπροσωπεία των τελευταίων ετών, φιλοξενώντας 85 συνεκθέτες στο περίπτερο “Visit Greece”, συμπεριλαμβανομένων μεταξύ άλλων ελληνικών περιφερειών, δήμων, ξενοδοχείων, ταξιδιωτικών γραφείων και tour operators και καλύπτοντας εκθεσιακή επιφάνεια 1.000 τετραγωνικών μέτρων.

Η φετινή διοργάνωση της ITB Berlin ανέδειξε για ακόμα μια χρονιά τον ρόλο της ως η κορυφαία διεθνής πλατφόρμα για τις επιχειρήσεις, την καινοτομία και τη δικτύωση στον κλάδο του τουρισμού.

Τα πιο σημαντικά θέματα, στα οποία επικεντρώθηκε η φετινή διοργάνωση ήταν η αυξανόμενη σημασία της τεχνητής νοημοσύνης, η έλλειψη εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού καθώς και η κλιματική δικαιοσύνη.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, το διεθνώς αναγνωρισμένο συνέδριο ITB Berlin Convention πραγματοποιήθηκε και φέτος παράλληλα με την ITB Berlin 2024 στο Εκθεσιακό Κέντρο του Βερολίνου, με τίτλο “Pioneer the Transition in Travel & Tourism. Together”. Συνολικά 17 θεματικές ενότητες και κορυφαίοι ομιλητές από τον επιχειρηματικό, επιστημονικό και πολιτικό χώρο, εξέτασαν τις τρέχουσες και μελλοντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τουριστικός κλάδος.

Η επόμενη B2B διοργάνωση της ITB Berlin θα διεξαχθεί από τις 4 έως τις 6 Μαρτίου 2025 στο Εκθεσιακό Κέντρο του Βερολίνου, όπου αναμένεται να παρευρεθούν περισσότεροι από 24.000 εμπορικοί επισκέπτες.

Διαβάστε ακόμη

Φάμπρικα προσφυγών απειλεί μεγάλες επενδύσεις

Οι 4+1 «Εντολές» του Σπύρου Θεοδωρόπουλου προς τους νέους επιχειρηματίες (vid)

Brown Hotels: Νέες συμφωνίες για διαχείριση ξενοδοχείων σε προορισμούς – έκπληξη (pic)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ