Περαιτέρω άνοιγμα στη διαχείριση ξενοδοχείων τρίτων πραγματοποιεί η Brown Ηotels, η οποία, πέραν των ξενοδοχείων που ήδη «τρέχουν» αυτή στην Ελλάδα κάτω από την ιδιοκτησία των επενδυτών πίσω από την αλυσίδα, έχει ήδη κλείσει επτά συνολικά συμφωνίες και με τρίτους ξενοδόχους.

Οι επτά νέες συμφωνίες αφορούν, τόσο τους πολύ προβεβλημένους προορισμούς της Κέρκυρας και της Κρήτης, όπου ήδη έχει παρουσία η εταιρεία όσο και προορισμούς – έκπληξη όπως η Λέσβος και η Αίγινα. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε χθές στο περιθώριο των ανακοινώσεων για τη νέα συνεργασία με την BCA College ο κ. Λέον Αβιγκάδ, (κεντρική φωτογραφία) συν-ιδρυτής της αλυσίδας που ξεκίνησε προ δεκαπενταετίας σχεδόν από το Τελ Αβίβ, στόχος είναι συνολικά στην ομπρέλα του ομίλου της Brown να λειτουργούν έως το 2025 κοντά στα 24 ξενοδοχεία, από τα 11 αυτή την στιγμή.

Τα νέα ξενοδοχεία θα αφορούν τόσο τις μονάδες που έχει ήδη στο χαρτοφυλάκιό της η αλυσίδα μέσω των επενδυτών της, όσο και τα καταλύματα των τρίτων που εντάσσονται στη διαχείριση των Brown Hotels. Για φέτος η αλυσίδα προγραμματίζει το άνοιγμα τριών δικών της ξενοδοχείων στην Αθήνα, το Museum Ηotel στην οδό Μπουμπουλίνας δυναμικότητας 93 δωματίων, το Brown Domino στην οδό Θεμιστοκλέους 46 δωματίων και ένα ακόμη που αναμένεται να ανακοινωθεί οσονούπω, ενώ θα ενεργοποιηθούν και οι νέες συμφωνίες διαχείρισης ξενοδοχείων τρίτων ιδιοκτητών. Για το 2025 έχει μετατεθεί το άνοιγμα του νέου ξενοδοχείου κάτω από την ομπρέλα του ομίλου στη Θεσσαλονίκη.

«Πιστεύουμε πολύ στην Ελλάδα ως προορισμό και είμαστε πολύ χαρούμενοι που εισπράττουμε την εμπιστοσύνη των Ελλήνων ξενοδόχων για τη διαχείριση των ξενοδοχείων τους», ανέφερε χαρακτηριστικά χθες ο συν-ιδρυτής της Brown, η οποία πάντως, από την άλλη μεριά, αποχωρεί τώρα από τη διαχείριση κάποιων από τις κεντρικές μονάδες της στην Ομόνοια σε συνέχεια και της αλλαγής του ιδιοκτησιακού των ακινήτων που διαχειρίζεται. Αυτό συνέβη για παράδειγμα στο πρώην ξενοδοχείο Lighthouse στην Ομόνοια που μετονομάστηκε μέσα στο Μάρτιο ‘’Skylark’’, έχοντας περάσει στη νέα αλυσίδα Aluma Hotels & Resorts της Isrotel από το Τελ Αβίβ και αντίστοιχα θα συμβεί στο ξενοδοχείο ‘’Brown Spices’’ στην οδό Ευριπίδου που θα λειτουργήσει λίγο αργότερα μέσα στην άνοιξη ως ‘’ANISE’’, 4 επίσης από την Aluma. Aργότερα, μέχρι τα τέλη του 2024 η Isrotel έχει προγραμματιστεί η λειτουργία του ξενοδοχείου ‘’ADIA’’ δυναμικότητας 218 δωματίων και 5 αστέρων στην Ομόνοια σε πρώην κτίριο γραφείων στην οδό Λυκούργου, αναλαμβάνοντας και στην περίπτωση αυτή τη διαχείριση από τη Brown, λόγω της πώλησης ιδιοκτησίας του ακινήτου.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τη συνεργασία μεταξύ Brown και του κολλεγίου ΒCA, αφορά μία νέα εκπαιδευτική πρόταση πάνω στη σύγχρονη ξενοδοχειακή λειτουργία και, όπως αναφέρθηκε χθες πλαισιώνεται από εξειδικευμένους ακαδημαϊκούς καθηγητές του BCA College και εκπαιδευτές – στελέχη της Brown Hotels, που υποστηρίζουν το πρακτικό κομμάτι της εκπαίδευσης. «Μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα από δύο διαφορετικούς κλάδους, φιλοξενία και εκπαίδευση», ανέφερε ο συν-ιδρυτής της Brown, η οποία έχει αυτή την στιγμή κοντά στα 4.000 δωμάτια και 2.000 εργαζόμενους στο δυναμικό της στις αγορές όπου δραστηριοποιείται (Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ, κ.α.), ενώ το 2025 θα φτάσει τις 60 μονάδες.

«Για εμάς η συνεργασία με BCA είναι ένα επόμενο βήμα όσον αφορά την παρουσία μας στην Ελλάδα, με μία νέα σύγχρονη προσέγγιση στο κομμάτι της φιλοξενίας. Η Ελλάδα και η Αθήνα μας αγκάλιασε από όταν ήρθαμε το 2018, άρα για εμάς το να εμβαθύνουμε στη δραστηριότητά μας στη χώρα ήταν ένα βήμα που έρχεται φυσικά. Υπάρχει μία νέα εκπαιδευτική προσέγγιση σε όλη την αλυσίδα των δραστηριοτήτων ενός ξενοδοχείου, γι’ αυτό και χρειάζεται συνεχής κατάρτιση με ανταγωνιστικούς όρους. Η Ελλάδα είναι κορυφαία δύναμη διεθνώς στη φιλοξενία και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να εξάγει η χώρα και σε επίπεδο εκπαίδευσης και τεχνογνωσίας».

Χάρης Δασκαλάκης

«Η Brown ήταν από τις εταιρείες που επένδυσαν στην Ελλάδα σε μία πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα», ανέφερε ο κ. Χάρης Δασκαλάκης, διευθύνων Σύμβουλος, BCA College. «Η λογική μας σε ό,τι έχει να κάνει με τη νέα συνεργασία είναι ότι ξεκινάμε με ένα μονοετές δίπλωμα που θα προτάσσει τη μοντέρνα εκδοχή της φιλοξενίας, ενώ θα αναβαθμιστούν και τα υφιστάμενα προγράμματα του κολλεγίου ώστε να προσελκύσουμε και ξένους φοιτητές. Το νέο πρόγραμμα στο πλαίσιο της συνεργασίας με την Brown, θα ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2024 έως τον Απρίλιο του 2025, πρίν να ξεκινήσει η νέα σεζόν».

Η θεωρητική κατάρτιση προσφέρεται στο City Campus του BCA College, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας 205, ενώ η πρακτική άσκηση των εκπαιδευομένων πραγματοποιείται στα ξενοδοχεία της αλυσίδας Brown. Το Diploma περιέχει, ενότητες που αφορούν τα Τρόφιμα, τα Ποτά, την Επικοινωνία, τα Λογιστικά και τα Οικονομικά, αλλά και τη Διαχείριση Κρίσεων, μεταξύ άλλων, συγκροτώντας έτσι μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική πρόταση.

Η Brown Hotels λειτουργεί αυτή την στιγμή 11 ξενοδοχεία σε Αθήνα, Πελοπόννησο, Εύβοια, Κέρκυρα και Κρήτη, ενώ το ΒCA College είναι το παλαιότερο εκπαιδευτικό ίδρυμα με ξενοδοχειακές σπουδές στην Ελλάδα, με παρουσία ήδη στο χώρο από τη δεκαετία του ’70.

Διαβάστε ακόμη

Αύξηση 10% για Ελλάδα προβλέπει φέτος ο CEO της TUI

Οι 4+1 «Εντολές» του Σπύρου Θεοδωρόπουλου προς τους νέους επιχειρηματίες (vid)

Πλειστηριασμοί: Ξανά στο σφυρί ακίνητα – «φιλέτα» στο Κολωνάκι και το ιστορικό κέντρο (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ