Ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος είναι αναμφισβήτητα απ’ τους πλέον πετυχημένους αυτοδημιούργητους επιχειρηματίες της χώρας. Επίσης είναι απ’ τους πλέον εξωστρεφείς προς τα παιδιά και τους νέους επιχειρηματίες προσπαθώντας να εμπνεύσει και να συμβουλεύσει.

Ο ίδιος μάλιστα, όπως φάνηκε στην τελευταία του συνέντευξη στο podcast του ΣΕΒ “Innovative Greeks”, όπου μίλησε για τη διαδρομή του, έχει 4+1 προτροπές – “Εντολές” προς τους νέους επιχειρηματίες ως “συνταγή για μια πετυχημένη πορεία”.

«Η πρώτη, και πιο σημαντική, είναι να έχεις αρχές και αξίες», σημειώνει χαρακτηριστικά. Όπως εξηγεί, είναι σημαντικό οι άνθρωποι να μην αλλάζουν τα πιστεύω τους όταν μια κατάσταση δυσκολεύει, και να μην προχωρούν σε αποφάσεις ή κινήσεις που θα τους διευκολύνουν προσωρινά. «Οι αποφάσεις και οι λύσεις πρέπει να θέτουν τις σωστές βάσεις και να μην μεταθέτουν το πρόβλημα για αργότερα, όσο δύσκολο και αν είναι αυτό», πρόσθεσε.

«Η δεύτερη είναι πως πρέπει να υπάρχει σεβασμός προς κάθε συμμέτοχο/stakeholder μια εταιρείας», συνέχισε, εξηγώντας πως οι επιχειρηματίες πρέπει να ξεκινάνε από τους πελάτες «που δεν θα κοροϊδέψουν ποτέ», τους προμηθευτές, τους εργαζόμενους και τους μετόχους. «Από την πλευρά της επιχείρησης και του ανθρώπου, πρέπει να υπάρχει σεβασμός προς όλους αυτούς», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η τρίτη, όπως λέει «είναι ότι πολλές φορές το βραχυπρόθεσμο και το μακροπρόθεσμο συμφέρον της εταιρείας δεν ταυτίζονται», εξηγώντας πως η σωστή απόφαση είναι αυτή που μακροπρόθεσμα θα αποφέρει καρπούς. «Αυτό είναι ένα θέμα που αντιμετωπίζουν σχεδόν καθημερινά οι επιχειρηματίες. Είναι πολύ σημαντικό όταν σου τίθεται ένα θέμα που πρέπει να αποφασίσεις ‘τι από τα δύο είναι το προσωρινό, και τι είναι το μακροχρόνιο», είπε ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Η τέταρτη είναι ίσως και η πιο απλή: «Δεν παζαρεύουμε καμία από τις προηγούμενες τρεις», υπογράμμισε.

Κλείνοντας την συνέντευξη, ο κ. Θεοδωρόπουλος ανέφερε ακόμα μία συμβουλεύοντας τους νέους ανθρώπους που μπαίνουν τώρα στο επιχειρείν «πρώτα απ’ όλα να μην βιάζονται να βγάλουν λεφτά. Να μην βιάζονται να κάνουν επιτυχία. Δεν είναι λόττο η επιχείρηση. Για να φέρεις επιτυχία πρέπει να χτίσεις μακροπρόθεσμη αξία. Δεν γίνεται να χτίσεις μακροπρόθεσμη αξία σε μια μέρα, έναν μήνα ή έναν χρόνο. Το θέμα είναι παρακολουθείς ότι πας καλά, ότι είσαι στη σωστή πορεία, και το που θα φτάσεις δεν το ξέρει κανείς»!

Για να δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη του κ. Θεοδωρόπουλου πατήστε ΕΔΩ.

Διαβάστε ακόμη

Φάμπρικα προσφυγών απειλεί μεγάλες επενδύσεις

Πλειστηριασμοί: Ξανά στο σφυρί ακίνητα – «φιλέτα» στο Κολωνάκι και το ιστορικό κέντρο (pics)

Brown Hotels: Νέες συμφωνίες για διαχείριση ξενοδοχείων σε προορισμούς – έκπληξη (pic)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ