Το «πράσινο φως» για μία ακόμη επένδυση, αυτή τη φορά στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, έλαβε το επενδυτικό σχήμα με ισραηλινά κεφάλαια -και όχι μόνο- της WH Europe που συνδέονται με την επέκταση της ξενοδοχειακής αλυσίδας των Brown Hotels, γνωστή από τη δραστηριότητά της τα τελευταία χρόνια κυρίως στο κέντρο της πρωτεύουσας αλλά πλέον κι εκτός Αθηνών.

Πρόκειται για τη νέα μονάδα, κατηγορίας 5 αστέρων που σχεδιάζεται από την επενδυτική πλατφόρμα της WH Europe στο Σούνιο σε παλιότερη μονάδα που ήταν μέχρι πρότινος εγκαταλελειμμένη. Η αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου Ανάπτυξης έχει εγκρίνει την υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου της «WHG ΣΟΥΝΙΟ Α.Ε.» στο καθεστώς ενίσχυσης της Γενικής Επιχειρηματικότητας, συνολικού ενισχυόμενου κόστους ίσου με 14,2 εκατ. ευρώ.

 

Το νέο ξενοδοχείο περιλαμβάνει συγκρότημα δύο κτιρίων με πανοραμική θέα σε έκταση 33 στρεμμάτων, βρίσκεται πάνω στη θάλασσα και θα περιλαμβάνει 179 σουίτες και δωμάτια, πισίνα στην ταράτσα, σπα, γυμναστήρια αλλά και συνεδριακές εγκαταστάσεις για 500 άτομα.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται, η νέα ξενοδοχειακή μονάδα, στη θέση Πουνταζέζα βρίσκεται σε απόσταση 9 λεπτών οδήγησης από το λιμάνι του Λαυρίου, 40 λεπτών από το αεροδρόμιο της Αθήνας, 15 λεπτών από το ναό του Ποσειδώνα, 50 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας και 1 ώρα και 15 λεπτά από το λιμάνι του Πειραιά.

Το νέο project στο Σούνιο, το οποίο ξεκίνησε να σχεδιάζεται εδώ και μία διετία με την υπογραφή των Elastic Architects, εντάσσεται στο σχεδιασμό για επέκταση σε ξενοδοχεία resorts που θα βρίσκονται σε κοντινή απόσταση οδικώς από την Αθήνας, πλάνο που έχει σε πλήρη εξέλιξη αυτό το καλοκαίρι η ξενοδοχειακή αλυσίδα της Brown.

Μόλις προ ημερών οι Ισραηλινοί προχώρησαν στη λειτουργία του «DAVE by the beach Loutraki», το νέο ξενοδοχείο 39 δωματίων που προέκυψε από τη ριζική ανακαίνιση του ξενοδοχείου Kontis Hotel και εντάσσεται κάτω από το πιο σύγχρονο brand «Dave» (όπως και το DAVE Red Athens στην Ομόνοια). Το νέο ξενοδοχείο βρίσκεται μόλις μια ώρα οδικώς από την Αθήνα, στην καρδιά της πόλης του Λουτρακίου και μόλις 200 μέτρα από την παραλία και αποτελεί το νέο resort του ομίλου σε κοντινή απόσταση από την πρωτεύουσα μετά από αυτά στους Αγίους Θεοδώρους, την Ερέτρια και τη Χαλκίδα.

Το DAVE by the beach Loutraki

Όπως αναφέρουν οι επιτελείς της, «μετά το DAVE by the beach Loutraki και συνεχίζοντας την αναπτυξιακή της πορεία, η αλυσίδα Brown Hotels αναμένεται να εγκαινιάσει στο προσεχές μέλλον ακόμη μία σειρά ξενοδοχείων. Το επενδυτικό της πλάνο για την επόμενη τριετία περιλαμβάνει συνολικά 42 ξενοδοχεία και resorts, τα οποία ήδη βρίσκονται στο στάδιο της κατασκευής ή της ανάπτυξης».

Διαβάστε ακόμη

Ρεύμα: Οι χρεώσεις ανά εταιρεία μετά την επιδότηση

Έρχονται 2 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης