Στο τέλος Μαίου οι ψηφιακοί νομάδεςεργαζόμενοι της Cisco ολοκληρώνουν την τρίμηνη παραμονή τους στο νησί στο πλαίσιο του προγράμματος των digital nomads μεταξύ της πολυεθνικής και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

O αντιπρόεδρος της Cisco, Guy Diedrich, πέταξε τις προηγούμενες ημέρες από το Οστιν του Τέξας για να παρευρεθεί στην εκδήλωση της Περιφέρειας την περασμένη Παρασκευή για τους ψηφιακούς νομάδες που φιλοξενούνται στο νησί απο το Μάρτιο.

Η φιλοξενία γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος με κεντρικό μήνυμα “All roads lead to Rhodes” (Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρόδο), όπου το νησί, πέραν του -δεδομένου- χαρακτήρα του ως κορυφαίου προορισμού της χώρας, μετατράπηκε σε τόπο φιλοξενίας 17 πλήρως εξ αποστάσεως απασχολούμενων εργαζομένων της Cisco, από όλη την Ευρώπη, για 3 μήνες.

«Με τους συνεργάτες του από την Ευρώπη, Agostino Santoni, Αντώνη Τσιμπούκη, Stefania Capelli και Gianpaolo Barozzi, και φυσικά τα στελέχη τους που δουλεύουν για την εταιρεία τους από τη Ρόδο είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε εμπειρίες από το πρωτοπόρο αυτό πρόγραμμα που τρέχουμε μαζί», ανέφερε στα κοινωνικά δίκτυα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Στόχος, να αναδειχθεί σταδιακά η Ρόδος ως προορισμός υβριδικής εργασίας στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής προβολής των νησιών του Νοτίου Αιγαίου η οποία θέτει στο επίκεντρο τους εν λόγω προορισμούς σε τομείς, όπως ο τουρισμός, η καινοτομία, η βιώσιμη ανάπτυξη.

Ειδικότερα, μέσα από το πρόγραμμα φιλοξενίας των ψηφιακών νομάδων της Cisco από διάφορες χώρες της Ευρώπης η Ρόδος προβάλλεται ως ένα “έξυπνο” ψηφιακό νησί και ολοκληρωμένος προορισμός προσέλκυσης εξ αποστάσεως εργαζομένων ανά τον κόσμο.

Στην εκδήλωση μάλιστα ο κ. Χατζημάρκος χαρακτήρισε «επένδυση» τους ψηφιακούς νομάδες για το τουριστικό προϊόν του νησιού, πού πέραν του συγκεκριμένου προγράμματος, έχει αναπτύξει και άλλες συνεργασίες με διεθνείς ομίλους του εξωτερικού όπως με το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό ταξιδιωτικό οργανισμό της TUI για το πρόγραμμα ΤUI Rhodes Co-Lab, με στόχο να μετατραπεί η Ρόδος σε βιώσιμο τουριστικό προορισμό.

Από πλευράς της Cisco, οι ψηφιακοί νομάδες που ήρθαν στη Ρόδο ήταν από διάφορες χώρες της Ευρώπης και εργάστηκαν εξ’ αποστάσεως μέσα από μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα με εργαλεία και εφαρμογές, ενώ είχαν και συγκεκριμένα σημεία εργασίας σε κτίρια της Περιφέρειας και του Επιμελητηρίου (στο Εμπορικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, τα Γραφεία της Περιφέρειας, τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Περιφέρειας κ.α.).

Ακριβώς το θέμα των τεχνολογικών υποδομών (ταχύτητες internet, κ.τ.λ.) είναι και από τις βασικές παραμέτρους επιλογής των προορισμών των ψηφιακών νομάδων διεθνώς, πέραν φυσικά των ενοικίων, του γενικότερου κόστους και της ποιότητας ζωής, της δημιουργίας «κοινότητας».

Οι ελληνικοί προορισμοί διεκδικούν εσχάτως μεγαλύτερο μερίδιο από τη μεγάλη, διεθνή «δεξαμενή» των ψηφιακών νομάδων με την Αθήνα να έχει μέχρι στιγμής τη μεγαλύτερη παρουσία στις διεθνείς λίστες επιλογής προορισμών, ενώ ακολουθούν Θεσσαλονίκη, Κρήτη αλλά και άλλοι προορισμοί που «επενδύουν» στην εν λόγω κατηγορία των εργαζομένων εξ’ αποστάσεων, όπως η Μαγνησία, η Καλαμάτα, τα Ιωάννινα κ.α..

Διαβάστε ακόμα

Οι κινήσεις μετά τις εκλογές 2023 – Τα επόμενα βήματα που θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Μητσοτάκης, η νέα σελίδα, ο σκουπιδοτενεκές της Ιστορίας και μια δεύτερη ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ

Ενέργεια: Οι πέντε καυτοί φάκελοι της επόμενης μέρας

Εκλογές 2023

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τα αποτελέσματα των εκλογών

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ