«Εφόσον καταφέραμε να περάσουμε ακόμη και το …master της πανδημίας, αισιοδοξούμε και θεωρούμε ότι από εδώ και πέρα όλα θα πάνε καλύτερα».

Τάδε έφη χθες ο κ. Πάνος Παλαιολόγος, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της HotelBrain, της ξενοδοχειακής εταιρείας που μέσα σε πέντε χρόνια έχει προβεί στη μίσθωση συνολικά 73 ξενοδοχείων, 4.115 δωματίων, όλων των τύπων σε 34 προορισμούς ανά την Ελλάδα.

«Βλέπουμε ήδη ισχυρές προ-κρατήσεις για την ελληνική αγορά για τη σεζόν του 2022 και μάλιστα από νωρίς, μέσα στην άνοιξη και αν επιβεβαιωθεί η ζήτηση τότε ο κλάδος θα έχει μπροστά του μία πολύ καλή χρονιά. Το 2021 είχαμε τη μεγάλη στήριξη από τη γερμανική, τη γαλλική και την πολωνική αγορά για το 2022 η ζήτηση αφορά τις περισσότερες από τις βασικές αγορές εισερχόμενου τουρισμού της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της βρετανικής.

Αυτό που μας προβληματίζει ωστόσο και φάνηκε ήδη έντονα από τη σεζόν του 2021 είναι σε σχέση με το ανθρώπινο δυναμικό και την εξεύρεση του κατάλληλου προσωπικού, όπου η αλήθεια είναι ότι υπήρξαν μεγάλες ελλείψεις τη φετινή χρονιά», ανέφερε ο κ. Παλαιολόγος κατά τη διάρκεια της σχετικής παρουσίασης της HotelBrain.

Για το 2022 στόχος της εταιρείας της εταιρείας είναι η προσθήκη και νέων δωματίων φθάνοντας συνολικά τα 60 εκατ. ευρώ τζίρο. Με βάση το πλάνο ανάπτυξης για την επόμενη διετία ο στόχος είναι κατά τη σαιζόν 2023 η Hotelbrain να διαθέτει ξενοδοχειακό χαρτοφυλάκιο 100 ξενοδοχείων, 6.500 δωματίων με κύκλο εργασιών άνω των 100 εκατ. ευρώ.

«Οι στόχοι είναι εφικτοί, αν ληφθεί υπόψη ότι ήδη μέσα στην πανδημία καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες συνθήκες και να έχουμε κερδοφορία, κλείνοντας τη φετινή σεζόν, που ήταν και κατά πολύ μικρότερη, με έναν τζίρο κοντά στα 26 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία αυτή τη στιγμή δεν έχει δανεισμό, έχει ισχυρή ταμειακή ρευστότητα και ήδη κατά την περίοδο 2020-2021, παρά τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούσαν στο κλάδο λόγω του Covid-19, κατάφερε να αυξήσει τον αριθμό των ξενοδοχειακών μισθώσεων με 26 νέα ξενοδοχεία και 1.841 νέα δωμάτια».

Το μοντέλο δραστηριοποίησης της εταιρείας βασίζεται στη σύναψη μακροπρόθεσμων μισθώσεων ξενοδοχείων (+10 έτη) σε αναπτυγμένες τουριστικές περιοχές. Μέσω της διοικητικής και διαχειριστικής ομάδας (90 άτομα) επιτυγχάνεται η κεντρική υποστήριξη των ξενοδοχείων (πωλήσεις, προμήθειες, ΙΤ, τεχνική υποστήριξη, HR, λογιστήρια κτλ.), ενώ η ξενοδοχειακή λειτουργία γίνεται αποκεντρωμένα στο κάθε ξενοδοχείο ξεχωριστά, προσαρμοσμένα στο κάθε concept και τον χαρακτήρα που έχει επιλεχθεί.

Εκτός της ίδιας ξενοδοχειακής δραστηριότητας, o όμιλος HotelBrain αναπτύσσεται και στην «παραδοσιακή» της δραστηριότητα της στην παροχή υπηρεσιών ολοκληρωμένης διαχείρισης και συμβούλων ξενοδοχείων, διαθέτοντας χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει πάνω από 80 συνεργαζόμενα ξενοδοχεία τρίτων.

Σημειωτέον ότι στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, πέραν του ίδιου του κ. Παλαιολόγου συμμετέχουν επίσης με 20% ο όμιλος του Ιωάννη Γρύλου (Aviareps, Sky Express κ.α.), μέσω της εταιρείας υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης (handling) Swissport και επενδυτικά κεφάλαια όπως αυτά του SouthBridge Europe.

«Με τον όμιλο Γρύλου εξετάζουμε συνέργειες που θα μπορούσαν να βρούν εφαρμογή σε πολλαπλά επίπεδα με έμφαση ειδικά στο κομμάτι του συνδυασμού μεταφορών και διαμονής», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Hotelbrain.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Παλαιολόγος δεν απέκλεισε μελλοντικά την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο, προοπτική ωστόσο που είναι ακόμη μακρινή δεδομένου ότι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν από το τέλος του 2022 και μετά.

Διαβάστε ακόμη:

Η «μοιρασιά» στη ΔΕΗ, τα νέα πρόσωπα σε Ελλάκτωρ, Τράπεζα Αττικής, ΧΑ, ΕΧΑΕ και το ακίνητο της ΕΛΒΑΛ

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Τι θα γίνει με όσους αποκλείστηκαν ή πήραν λιγότερα χρήματα

Επιστράτευση: Τηλεδιάσκεψη για να βρεθούν γιατροί για την ενίσχυση του ΕΣΥ