Την αναθεωρημένη «πράσινη» λίστα με τις χώρες όπου μπορούν οι Βρετανοί πολίτες να ταξιδέψουν χωρίς τους αυστηρούς περιορισμούς για τον κορονοϊό, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ελπίδα του τουριστικού κλάδου της Ελλάδας είναι η χώρα μας να ενταχθεί στην αναθεωρημένη λίστα, με τους Βρετανούς τουρίστες να αποτελούν παραδοσιακά μια από τις μεγαλύτερες αγορές για την καλοκαιρινή τουριστική σεζόν, με τον υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, αλλά και παράγοντες της αγοράς να έχουν εκφράζει την επιθυμία τους για την όσο το δυνατό γρηγορότερη αλλαγή της Ελλάδας από την «πορτοκαλί» στην «πράσινη» λίστα του ΗΒ.

Υπενθυμίζεται πως με σύμφωνα με τος οδηγίες που έχει ανακοινώσει η Βρετανία, οι τουρίστες που επιστρέφουν στο ΗΒ από «πράσινες» χώρες θα χρειάζονται ένα μοριακό διαγνωστικό τεστ πριν από την αναχώρηση και ένα ακόμα τεστ τη δεύτερη ημέρα μετά από την άφιξή τους. Δε θα υπάρχει η υποχρέωση δεύτερου τεστ μετά από την άφιξη, όπως ισχύει τώρα, ούτε υποχρέωση καραντίνας.

Για τις αφίξεις στη Βρετανία από τις «πορτοκαλί» χώρες θα απαιτούνται μοριακά τεστ πριν την αναχώρηση και τη δεύτερη και όγδοη ημέρα μετά από την άφιξη, μαζί με περίοδο απομόνωσης δέκα ημερών στο σπίτι. Άκόμα, θα μπορεί κάποιος να «σπάει» την καραντίνα νωρίτερα εφόσον κάνει ένα πρόσθετο τεστ την πέμπτη ημέρα από την άφιξη στη Βρετανία.

Υπενθυμίζεται πως χθες ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε πως δεν υπάρχει λόγος για να αλλάξει το πλάνο περιορισμού των περιοριστικών μέτρων που έχει θέσει το Λονδίνο με ορίζοντα την 21η Ιουνίου, ζητώντας παράλληλα την προσοχή όλων ώστε να μην υπάρξει νέα αναζοπύρωση κρουσμάτων κορονοϊού επί βρετανικού εδάφους.

Διαβάστε ακόμα

MLS: Το σίριαλ με ορκωτό και οικονομικές καταστάσεις συνεχίζεται

Θρουβάλας (MIG): «Υπό σύνταξη σχέδιο για την ενίσχυση της αξίας των περιουσιακών μας στοιχείων»

Άδειες online τυχερών παιχνιδιών: Στα δημόσια ταμεία €15,5 εκατ. – Έρχονται ακόμη €6,25 εκατ.