Τη νέα αναθεωρημένη «πράσινη λίστα» της Βρετανίας με τους προορισμούς τους οποίους μπορούν να επισκέπτονται οι Βρετανοί τουρίστες χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν σε καραντίνα, ανακοίνωσε ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών.

Όπως ανέφερε στο Twitter o Γκραντ Σαπς, οι νέοι προορισμοί που προστίθενται στη λίστα είναι οι Βαλεαρίδες Νήσοι, η Μαδέιρα, η Μάλτα, το Ισραήλ, διάφορα νησιά της Καραϊβικής και διάφορες βρετανικές υπεράκτιες περιοχές όπως τα Μπαρμπέιντος. Στην αναθεωρημένη, ωστόσο, λίστα, όπως φαίνεται στην ανάρτηση του Βρετανού υπουργού, δεν συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα.

Σημείωσε δε ότι χάρη «στο επιτυχημένο πρόγραμμα εμβολιασμού» της χώρας πρόθεση της κυβέρνησης είναι αργότερα το καλοκαίροι οι πλήρως εμβολιασμένοι Βρετανοί που επιστρέφουν από χώρες εκτός πράσινης λίστας να μην είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν σε καραντίνα.

Οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ από την Τετάρτη 30 Ιουνίου. Δεδομένου ότι η λίστα αναθεωρείται κάθε τρεις εβδομάδες πρέπει να σημειωθεί ότι ουσιαστικά η βρετανική αγορά θα μείνει κλειστή για τον ελληνικό τουρισμό για το μεγαλύτερο μέρος του Ιουλίου.

Διαβάστε περισσότερα

Έχετε οφειλές και οικογενειακό εισόδημα έως 21.000 ευρώ; Έτσι θα σώσετε το σπίτι σας από πλειστηριασμό

Δικαίωμα αποσύνδεσης: Το είδαμε στο ελληνικό εργασιακό ν/σ θα το δούμε και πανευρωπαϊκά;

Δικαίωμα αποσύνδεσης: Το είδαμε στο ελληνικό εργασιακό ν/σ θα το δούμε και πανευρωπαϊκά;