Τα τουριστικά έσοδα αγγίζουν τα επίπεδα του 2019 που θεωρείται χρονιά ρεκόρ για τον τουρισμό, ενώ, όπως ανάφερε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στον ΑΝΤ1, θα «πρέπει να περιμένουμε Σεπτέμβριο και Οκτώβριο γιατί είχαμε μεγάλες ροές τουριστών».

Σύμφωνα με την κυρία Ζαχαράκη,  στο πρώτο 8μηνο του έτους, «ουσιαστικά από τον Μάρτιο που ξεκίνησε η τουριστική περίοδος», έχουν καταγραφεί 12,7 δισ. ευρώ τουριστικές εισπράξεις.

Αναφέρθηκε σε έρευνες και δημοσιεύματα που αναφέρουν πως «Οι Αμερικανοί λένε ότι ενδείκνυται η Ελλάδα και συγκεκριμένα η Αθήνα για χειμερινό τουρισμό, είναι μέσα στις πρώτες πέντε πόλεις που ψηφίζουν».

Ακόμη, η κ. Ζαχαράκη υπογράμμισε πως υπάρχουν ακόμη ροές τουριστών από την Βρετανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και από τις ΗΠΑ, ενώ όπως τόνισε «πρέπει να δούμε και τις ασιατικές αγορές, παλιές και καινούριες, μιας και μπήκαν πάλι στο παιχνίδι, μετά τον περιορισμό των μετακινήσεων λόγω της πανδημίας».

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού «Τουρισμός για όλους», η Σοφία Ζαχαράκη είπε ότι από τις 275.000 κάρτες που έχουν κληρωθεί, έχουν χρησιμοποιηθεί μέχρι τώρα μόλις οι 50.000 κάρτες, που είναι άυλες και «φορτωμένες» με 150 ή 200 ευρώ έκαστη.

Κάλεσε τους κατόχους να τις χρησιμοποιήσουν για να κάνουν διακοπές το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, στηρίζοντας παράλληλα τα καταλύματα, λέγοντας ότι το Υπ. Τουρισμού θα πληρώσει αμέσως και χωρίς γραφειοκρατία τους ιδιοκτήτες των καταλυμάτων για τις κάρτες του προγράμματος που θα αξιοποιηθούν στις επιχειρήσεις τους.

Μάλιστα, η Υφυπουργός Τουρισμού είπε πως στις αρχές Ιανουαρίου θα γίνει νέα κλήρωση, με 20 εκατομμύρια ευρώ, με τα οποία θα φτάσουν σε 62 εκατομμύρια ευρώ τα χρήματα που έχουν δοθεί για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού.

Διαβάστε ακόμη:

Το Μαξίμου καταστρώνει τον οδικό χάρτη για το στήσιμο της διπλής κάλπης

Ακίνητα: Μόλις δύο στους δέκα ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακινήτων ολοκληρώνονται με επιτυχία (πίνακες)

Βρετανία: Συνάντηση Τζόνσον – Σούνακ με ανοιχτό το ενδεχόμενο κοινής υποψηφιότητας για την πρωθυπουργία