Τράπεζες

Attica Bank: Το ΤΧΣ δίνει αποκλειστικότητα σε Ellington – ΤΜΕΔΕ (upd)

  • newsroom


Το πρόκριμα του ΤΧΣ στο σχήμα Ellington - ΤΜΕΔΕ, ενεργοποιεί και τις διαδικασίες της ΑΜΚ οι οποίες θα κινηθούν ταχύτατα προκειμένου το εγχείρημα να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου.

Ένα βήμα πιο κοντά σε συμφωνία για την Τράπεζα Αττικής είναι η σύμπραξη των EllingtonΤΜΕΔΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Γενικό Συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο συνεδρίασε το βράδυ της Πέμπτης, αποφάσισε να δοθεί αποκλειστικότητα στη συμμαχία Ellington – ΤΜΕΔΕ, προκειμένου να συμφωνηθούν οι όροι με τους οποίου θα συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των 240 εκατ. καθώς και στα επόμενα βήματα για την εξυγίανση της Attica Bank.

Το πρόκριμα του ΤΧΣ στο σχήμα Ellington – ΤΜΕΔΕ, ενεργοποιεί και τις διαδικασίες της ΑΜΚ οι οποίες θα κινηθούν ταχύτατα προκειμένου το εγχείρημα να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα πάντοτε με πληροφορίες στην ΑΜΚ των 240 εκατ. θα συμμετάσχει το Ταμείο, το ΤΜΕΔΕ, αλλά και η Ellington.

Θα ακολουθήσει ένταξη των προβληματικών δανείων της Τράπεζας Αττικής στο πρόγραμμα «ΗΡΑΚΛΗ» και μόλις αυτό ολοκληρωθεί θα γίνει το επόμενο βήμα για την κεφαλαιακή ενίσχυση της τράπεζας, κατά πάσα πιθανότητα, με μία δεύτερη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην οποία η Ellington θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος.

Μετά τις αποφάσεις του ΤΧΣ αναμένεται να συνεδριάσει το ΔΣ της Τράπεζας Αττικής προκειμένου να καθορίσει τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν.

Η ανακοίνωση του ΤΧΣ

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας («ΤΧΣ» ή «Ταμείο»), κατόπιν της αποψινής συνεδρίασης του Γενικού του Συμβουλίου, αποφάσισε να προχωρήσει σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με το consortium ΤΜΕΔΕ/Ellington.

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα προβεί σε περαιτέρω διευκρινήσεις αμέσως μετά την ολοκλήρωση των ανωτέρω διαπραγματεύσεων.

Διαβάστε περισσότερα

Μητσοτάκης – Πλακιωτάκης – Βενιάμης: Άνοιξαν τον φάκελο της πράσινης ναυτιλίας

Γιατί εκατοντάδες χιλιάδες Ευρωπαίοι επιμένουν να μείνουν στη Βρετανία μετά το Brexit

Eurobank: Δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας άνω του 16,5% το 2021 με «όχημα» τα projects Wave και Triangle