Η γερμανική τράπεζα Deutsche Bank εξηγεί ότι οι ελληνικές τράπεζες μεταβαίνουν από την αξία στην ανάπτυξη και προβαίνει σε αλλαγές στις τιμές-στόχους. Για την Τράπεζα Πειραιώς στα 4,20 ευρώ από 3,95 ευρώ προηγουμένως με σύσταση Hold, για την Εθνική Τράπεζα με σύσταση αγοράς στα 8,95 ευρώ από 8,30 ευρώ πριν, Eurobank σύσταση αγοράς με τιμή στόχο τα 2,55 ευρώ από 2,4 ευρώ πριν και τέλος για την Alpha Bank σύσταση αγοράς με τιμή στόχο τα 2,20 ευρώ από 2,15 ευρώ προγενέστερα.

«Οι ελληνικές τράπεζες φαίνεται να επωφελούνται από πολλαπλούς θετικούς ανέμους, αποτελώντας για πολλούς επενδυτές το μέρος που πρέπει να βρίσκονται, μετά από ισχυρά beats στα αποτελέσματα και λαμπρές προοπτικές, λόγω της σε μεγάλο βαθμό βελτιωμένης κερδοφορίας και ανθεκτικότητας, καθώς και της βελτιωμένης ρευστότητας της αγοράς μετά τις εκποιήσεις του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Αυτό φαίνεται να αντικατοπτρίζεται στις επιδόσεις των μετοχών για περισσότερο από ένα έτος, οδηγώντας σε πολλαπλασιαστές που ευθυγραμμίζονται σε γενικές γραμμές με εκείνους των ομοειδών εταιρειών της Νότιας Ευρώπης, με P/Es 2025 στην περιοχή περίπου των 6 φορών και P/TBVs στο 0,6 με 0,8 φορές για αποδοτικότητα RoTEs 10% με 15% (με ισχυρά πλεονάζοντα κεφάλαια). Έτσι, αν και πιστεύουμε ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν είναι πλέον φθηνές, βλέπουμε λόγους να παραμείνουμε θετικοί», εξηγεί η Deutsche Bank.

Η γερμανική τράπεζα θέτει ως κορυφαία επιλογή της τη μετοχή της Eurobank, καθώς θεωρεί δεδομένη την ισχύ της σε συνδυασμό με το μεγαλύτερο περιθώριο για θετικές εκπλήξεις, της συνεχιζόμενης διαδικασίας εξαγοράς και ενοποίησης της Ελληνικής Τράπεζας στην Κύπρο. Επιπλέον, το guidance που παρέχεται για το επιχειρηματικό της σχέδιο για την περίοδο 2024 έως 2026 επηρεάζει ορισμένες υποθέσεις  που μπορεί να χρειαστεί να αναβαθμιστούν τα επόμενα τρίμηνα. Παράλληλα, συνεχίζει να προτιμά την Εθνική Τράπεζα  λόγω της εντυπωσιακής επίδοσης και του πιθανού καταλύτη από την άμεση αγορά του μεριδίου του ΤΧΣ ως τον καλύτερο τρόπο χρήσης του πλεονάζοντος κεφαλαίου, η οποία είναι η καλύτερη επιλογή για τη γερμανική τράπεζα.

Τα στοιχεία στα οποία εστιάζει η Deutsche Bank είναι τα ακόλουθα:

· Ισχυρή ανάπτυξη δανείων είναι πιθανή τα επόμενα χρόνια, σε μεσαία μονοψήφια ποσοστά για τα επόμενα τρία χρόνια, κάνοντας μεγάλη διαφορά σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

· Βελτίωση των προοπτικών για τα έτη 2024-2026, με έντονη δραστηριότητα, ελεγχόμενα κόστη και φθίνουσες προβλέψεις που αντισταθμίζουν τον αντίκτυπο της ομαλοποίησης των καθαρών εσόδων από τόκους και που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναβαθμίσεις του consensus των αναλυτών.

· Υψηλότερη ρευστότητα που ανοίγει την πόρτα σε μεγαλύτερους επενδυτές που είναι πιο πρόθυμοι να απορροφήσουν τους τίτλους στην αγορά. 3

· Ταχύτερη από την αναμενόμενη συσσώρευση κεφαλαίου που οδήγησε σε επανέναρξη της διανομής των μερισμάτων στους μετόχους, με καλές προοπτικές για αύξηση από το 2024 και περιθώρια για επαναγορές μετοχών.

Διαβάστε ακόμη

ΥΠΕΘΟ: Ανάβει «πράσινο» για αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας ΙΧ

Πλαφόν στο ύψος και τη δόση των νέων στεγαστικών δανείων από το 2025 – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δανειολήπτες

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ