Δέκατο διαδοχικό τρίμηνο κερδών ανακοίνωσε η Deutsche Bank καθώς έλαβε σημαντική ώθηση από τα υψηλότερα επιτόκια και τις ευνοϊκές συνθήκες της αγοράς.  Η Deutsche Bank ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ (1,98 δισεκατομμύρια δολάρια) για το τέταρτο τρίμηνο, ανεβάζοντας τα ετήσια κέρδη για το 2022 στα 5 δισεκατομμύρια ευρώ αύξηση 159% από το προηγούμενο έτος.

Η γερμανική τράπεζα σχεδόν διπλασίασε την εκτίμηση των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters για καθαρά κέρδη 910,93 εκατ. ευρώ για το τέταρτο τρίμηνο και ξεπέρασε την πρόβλεψη για 4,29 δισ. ευρώ για το έτος.

Το 2019, η Deutsche Bank προχώρησε σε ριζική αναδιάρθρωση για τη μείωση του κόστους και τη βελτίωση της κερδοφορίας με σχέδιο που περιελάμβανε την έξοδο από τις παγκόσμιες πωλήσεις και τις εμπορικές συναλλαγές μετοχών της, τη μείωση της επενδυτικής τραπεζικής και περικοπές 18.000 θέσεων εργασίας μέχρι το τέλος του 2022.

«Εστιάζοντας εκ νέου την επιχείρησή μας γύρω από τα βασικά δυνατά σημεία, έχουμε γίνει σημαντικά πιο κερδοφόροι, πιο ισορροπημένοι και πιο αποδοτικοί ως προς το κόστος. Το 2022, το αποδείξαμε αυτό παρέχοντας τα καλύτερα μας αποτελέσματα εδώ και δεκαπέντε χρόνια», δήλωσε ο CEO Kρίστιαν Σούινγκ. Οι προβλέψεις για ζημίες δανείων ανήλθαν σε 351 εκατ. ευρώ, έναντι 254 εκατ. ευρώ το δ’ τρίμηνο του 2021.

Διαβάστε ακόμα

Οικογένεια Μαμιδάκη: Νέο «χτύπημα» με πλειστηριασμό για ακίνητο στην Αθήνα

Δ. Παπαλεξόπουλος (ΣΕΒ): Χρειάζεται ένα ευρωπαϊκό πακέτο μέτρων και κίνητρα παραμονής στην ΕΕ των βιομηχανιών

Το παρασύνθημα για τον Ανδρουλάκη, ένα γεύμα που… δεν έγινε, η Lamda και οι αθλητές του Ελληνικού, η παρέλαση του Βόλου και το καζίνο της Κρήτης