Αύξηση 75,8% στα προ φόρων κέρδη της για το γ’ τρίμηνο ανακοίνωσε η HSBC, τα οποία διαμορφώθηκαν σε 5,4 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας εύκολα τις προσδοκίες, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών αξίας 2 δισ. δολαρίων.

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για ετήσια αύξηση 22,8% στα 3,776 δισ. δολ.

Η τράπεζα είπε ότι απελευθέρωσε μετρητά ύψους 700 εκατ. δολαρίων που προηγουμένως είχαν αφεθεί στην άκρη εν αναμονή επισφαλών δανείων και που συνέβαλαν στη βελτίωση των αποτελεσμάτων. Η HSBC πρόσθεσε ότι όλες οι περιοχές στις οποίες δραστηριοποιείται ήταν κερδοφόρες το τρίμηνο.

«Πιστεύουμε ότι τα χαμηλά των τελευταίων τριμήνων είναι πίσω μας», δήλωσε ο Νόελ Κουίν, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της HSBC, σε δήλωση που συνοδεύει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων.

Τα έσοδα για το γ’ τρίμηνο ανήλθαν σε 12 δισ. δολάρια — 0,7% υψηλότερα από ό,τι πριν από ένα χρόνο, κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που περίμεναν  αύξηση κατά 3,1% σε ετήσια βάση στα 12,3 δισ. δολάρια.

Η HSBC δεν ανακοίνωσε μέρισμα για το γ’ τρίμηνο. Ωστόσο, η τράπεζα είπε ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει μια επαναγορά μετοχών 2 δισ. δολαρίων «σύντομα».

Η μετοχή της τράπεζας έκανε άλμα 1% στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ στις απογευματινές συναλλαγές.

Διαβάστε ακόμη:

Ομόλογο Capital Products: Ξεκινά σήμερα η διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο

PwC: Ανασχεδιασμός του ελεγκτικού έργου με αρωγό την τεχνολογία

e-ΕΦΚΑ – ΟΑΕΔ – ΟΠΕΚΑ: Όλες οι πληρωμές μέχρι την Παρασκευή 29/10 (vid)