Τράπεζες

HSBC: Έξοδος από τη λιανική τραπεζική στη Γαλλία

  • newsroom


Σύμφωνα με το Reuters, η τράπεζα είχε ξεκινήσει τις τελικές διαπραγματεύσεις με τη Cerberus πριν από αρκετούς μήνες, στο πλαίσιο των προσπαθειών της για μείωση του κόστους σε ολόκληρο τον όμιλο

Την αποχώρησή της από τη λιανική τραπεζική στη Γαλλία αναμένεται να ανακοινώσει την Παρασκευή η HSBC στον όμιλο ιδιωτικών κεφαλαίων Cerberus, σύμφωνα με το Reuters.

Όπως αναφέρει το διεθνές πρακτορείο, την είδηση έδωσαν τρεις πηγές με γνώση του θέματος, ενώ εκπρόσωπος της HSBC επιβεβαίωσε ότι έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή συνάντηση με τα συνδικάτα, προκειμένου να συζητηθούν οι δραστηριότητες λιανικής τραπεζικής.

Επίσης, δύο από τις πηγές του Reuters ανέφεραν ότι δεν αποκλείεται την ίδια μέρα να πραγματοποιηθεί και συνεδρίαση του ΔΣ σχετικά με τη συμφωνία. Η Cerberus αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο.

Η τράπεζα είχε ξεκινήσει τις τελικές διαπραγματεύσεις με τη Cerberus πριν από αρκετούς μήνες, στο πλαίσιο των προσπαθειών της για μείωση του κόστους σε ολόκληρο τον όμιλο.

Σύμφωνα με άλλη πηγή, η HSBC αναμένεται να βάλει στην επιχείρηση περίπου 1 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο της συμφωνίας με τη Cerberus, πληροφορία που είχε κυκλοφορήσει στα μέσα ενημέρωσης της Γαλλίας κάνοντας λογο για 1,5 δισ. ευρώ.

Το κομμάτι της τραπεζικής λιανικής της HSBC στη Γαλλία περιλαμβάνει 230 υποκαταστήματα και απασχολεί περίπου 3.900 εργαζόμενους. Σύμβουλος για την πώληση είναι η Lazard.

Διαβάστε ακόμη

Eurogroup: Mόνιμα χαμηλός ΦΠΑ στα 5 νησιά του Αιγαίου

ΟΠΑΠ: «Fast Forward» στη μετά-COVID εποχή

M/MARITIME: Παρουσιάζει τον δεξαμενισμό του πρώτου πλοίου του στόλου AVRA.GR, στο Νεώριο της Σύρου της ONEX