Τράπεζες

Βloomberg: Κυοφορούμενο deal μεταξύ Eurobank και HSBC

  • Αγγελική Βελεσιώτη


Σε συζητήσεις με την HSBC για να αποκτήσει την μονάδα της στην Ελλάδα φέρεται να βρίσκεται η Eurobank

Σε συζητήσεις με την HSBC για να αποκτήσει την μονάδα της στην Ελλάδα φέρεται να βρίσκεται η Eurobank.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Bloomberg, η ελληνική τράπεζα εξετάσει το ενδεχόμενο εξαγοράς του εγχώριου παραρτήματος της HSBC, το οποίο αποτιμάται σε περίπου 100 εκατ. ευρώ. «Οι συνομιλίες μεταξύ των δύο τραπεζών βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις», επισημαίνεται χαρακτηριστικά, ενώ ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει και άλλοι «μνηστήρες».

Αξίζει να αναφερθεί ότι η HSBC, υπό τη διοίκηση του νέου διευθύνοντος συμβούλου, Noel Quinn, επιχειρεί μία αναδιάρθρωση σε παγκόσμιο επίπεδο, με στόχο τη δημιουργία μίας πιο λιτής, πιο κερδοφόρας τράπεζας και την αναβίωση της τιμής της μετοχής.

Μέρος του σχεδίου του περιλαμβάνει την επανεξέταση και τις δυνατότητες πώλησης των επιχειρήσεων που θεωρείται ότι έχουν χαμηλή απόδοση. Ο ίδιος, κατά την δημοσίευση των αποτελεσμάτων του γ’ τριμήνου του 2020 δεσμεύτηκε να παράσχει αναλυτική ενημέρωση για τα επίμαχα σχέδια στο τέλος του τρέχοντος έτους.

Η μετοχή της HSBC έχει χάσει φέτος περίπου το ένα τρίτο της αξίας της και η χρηματιστηριακή της αξία διαμορφώνεται σε 81 δισ. δολ.

Σημειώνεται ότι η HSBC είναι ο τελευταίος διεθνής τραπεζικός όμιλος που διατηρεί δραστηριότητες λιανικής στην Ελλάδα με δίκτυο πέντε καταστημάτων.

Σύμφωνα με το Bloomberg, πάντως, αμφότερες οι πλευρές αρνήθηκαν να σχολιάσουν το κυοφορούμενο deal.

Διαβάστε ακόμη:

Πώς η κυκλοφορία του εμβολίου επηρεάζει την παγκόσμια Ναυτιλία

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ποσοστό άνω του 5% απέκτησαν Μπάκος και Καϋμενάκης

Ο «πόλεμος» με το click away – Η απάντηση Μητσοτάκη το βράδυ στη Bουλή

Απόρρητο Απόρρητο