Τράπεζες

Παγκρήτια Τράπεζα: Εγκρίθηκε από τη ΓΣ της Τράπεζας Χανίων το συμφωνητικό συγχώνευσης

  • newsroom


Όπως είπε ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, Μιχάλης Μαρακάκης, μετά τη συγχώνευση δημιουργείται η πέμπτη μεγαλύτερη τράπεζα, με ενεργητικό που σε δύο χρόνια θα ξεπεράσει τα 5 δισ. ευρώ

Με ποσοστό 98,4%, η Γενική Συνέλευση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων ενέκρινε σήμερα το από 13/4/2022 συμφωνητικό με την Παγκρήτια Τράπεζα, στο πλαίσιο της σχεδιαζόμενης συγχώνευσης των δύο πιστωτικών ιδρυμάτων για τη δημιουργία μιας νέας τράπεζας με την ονομασία «Candia Bank».

Όπως δήλωσε μιλώντας στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, Μιχάλης Μαρακάκης, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας συγχώνευσης των δύο τραπεζών, δημιουργείται ο 5ος πόλος, δηλαδή η πέμπτη μεγαλύτερη τράπεζα, με ενεργητικό που σε δύο χρόνια θα ξεπεράσει τα 5 δισ. ευρώ.

«Θεωρώ ότι ήταν μία επιτυχημένη διαδικασία μέχρι σήμερα και είμαι ευτυχής που ολοκληρώνεται πολύ σύντομα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών συγχώνευσης, η κεντρική δίοικηση της νέας τράπεζας θα βρίσκεται στην Αθήνα, ενώ παράλληλα θα δημιουργηθούν δύο περιφερειακές διοικήσεις στο Ηράκλειο και τα Χανιά.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρακάκη, στόχος της νέας τράπεζας θα είναι και η επέκταση του δικτύου των καταστημάτων της σε όλη την Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη

Goldman: Έρχεται το τέλος της κυριαρχίας του δολαρίου στην παγκόσμια αγορά;

Handelsblatt: Αρνείται η Γερμανία την πρόταση του ESM για Ταμείο Σταθερότητας €250 δισ.

Ευρωαγορές: Υπό πίεση στη σκιά των BoE και Wall