Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

To Συνταγματικό Δικαστήριο της Πορτογαλίας αποφάνθηκε, σε ολομέλεια, ότι οι κανόνες για την πρόσθετη φορολόγηση των τραπεζών είναι αντισυνταγματικοί, καθώς παραβιάζουν την αρχή της φορολογικής ισότητας.

Ο συγκεκριμένος επιπλέον φόρος στον τραπεζικό τομέα θεσπίστηκε το 2020, κατά τη διάρκεια της κρίσης της Covid-19, για τη χρηματοδότηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, και αναμένεται να αποφέρει €41 εκατ. το 2025, έναντι €29 εκατ. το 2020.

Ο Υπουργός Οικονομικών της πορτογαλικής κυβέρνησης  δήλωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει την απόφαση του δικαστηρίου, προκειμένου να αξιολογήσει τον αντίκτυπο στην επιστροφή των ποσών που έχουν καταβληθεί από τις τράπεζες. Εκτιμούμε ότι η επιστροφή της επιπλέον φορολόγησης για την περίοδο 2020-2024 θα μπορούσε να συνεπάγεται πληρωμή €20-30 εκατ. για την BCP, δηλαδή περίπου 5 μονάδες βάσης του δείκτη CET1.

Διαβάστε ακόμη

Οικολογικά καύσιμα: Γιατί η ναυτιλία πατάει φρένο

ΡΑΑΕΥ: Άδεια αντλησιοταμίευσης στην Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας (pic)

Srini Gopalan: Ο στρατηγός της T‑Mobile, τo case study στις ΗΠΑ και η Cosmote Telecom (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα