Έως τον Μάρτιο θα έχει ξεκινήσει η διαδικασία διάθεσης του μεριδίου που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) στην Τράπεζα Πειραιώς, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Το ΤΧΣ κατέχει το 27% της τράπεζας με χρηματιστηριακή αξία 4,37 δισ. ευρώ και δεν έχει ακόμη αποφασίσει εάν θα πουλήσει ολόκληρο ή ποσοστό του μετοχικού μεριδίου.

«Το σχέδιο είναι η πώληση να λάβει χώρα στα τέλη Φεβρουαρίου ή αρχές Μαρτίου», ανέφερε τραπεζική πηγή στο Reuters. «Δεν υπάρχει ακόμη τελική απόφαση σε ό,τι αφορά το μερίδιο. Μπορεί να είναι στο 17-18% ή ολόκληρο το μετοχικό μερίδιο», επεσήμανε.

Δεύτερη πηγή που επικαλείται το Reuters ανέφερε ότι η διαδικασία είναι πιθανό να περιλαμβάνει συνδυασμό πώλησης σε ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές.

Η Bank of America ορίστηκε ως ένας από τους συμβούλους για τη διάθεση του μεριδίου του ΤΧΣ στην τράπεζα.

Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς θα είναι η τρίτη κατά σειρά από τις συστημικές που εισέρχεται στη διαδικασία της αποεπένδυσης από τον Οκτώβριο του 2023.

Όπως επισημαίνει το Reuters, oι ελληνικές τράπεζες αναμένεται να εμφανίσουν ισχυρά κέρδη για το 2023 και το 2024 και ελπίζουν να αρχίσουν να πληρώνουν μερίσματα το 2024 για πρώτη φορά από το 2010.

Διαβάστε ακόμη

ΥΠΕΝ: Αυστηρότερο πλαίσιο για τους κακοπληρωτές του ρεύματος, μέτρα για την απελευθέρωση ηλεκτρικού χώρου

Επίδομα παιδιού: Κλείνει σήμερα η πλατφόρμα – Τελευταία ευκαιρία για τους δικαιούχους του 2023

Νίκος Τσάκος: Η ΤΕΝ παρέλαβε το νεότευκτο δεξαμενόπλοιο «Chios DF» και αγόρασε άλλα πέντε

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ