(Τελευταία ενημέρωση – 13:45)

Περί τα 650 εκατ. ευρώ άντλησε τελικά η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία βγήκε στις αγορές με «πράσινο» 5ετές ομόλογο, έναντι των 500 εκατ. ευρώ που ήταν η αρχική επιδίωξη, όπως έγραφε χθες Τρίτη το nemwoney.

Οι προσφορές για το ομόλογο της τράπεζας ήταν πέραν πάσης προσδοκίας και φαίνεται να κινήθηκαν λίγο κάτω από 6 φορές την αρχική κάλυψη. Η ζήτηση από Ελλάδα και εξωτερικό ήταν υψηλή, με τις συνολικές προσφορές να ανέρχονται σε άνω των 3 δισ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την απόδοση αυτή κινήθηκε κάτω από το 5%, που ήταν η αρχική καθοδήγηση και συγκεκριμένα διαμορφώθηκε στο 4,625%.

Το ομόλογο που καλύπτει ανάγκες ΜREL της τράπεζας είναι senior preferred 5NC4, δηλαδή πενταετούς διάρκειας με περίοδο ανάκλησης τα 4 έτη.

Τα έσοδα της έκδοσης θα χρησιμοποιηθούν για χρηματοδότηση ή και αναχρηματοδότηση πράσινων περιουσιακών στοιχείων του ενεργητικού της τράπεζας.

Υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς, σύμφωνα με τα στοιχεία α’ τριμήνου του 2024, έχει δείκτη MREL 26%. Βρίσκεται, δηλαδή, πάνω από τον ενδιάμεσο στόχο του Ιανουαρίου 2025 που για την τράπεζα έχει προσδιοριστεί στο 24,9%, ενώ μέχρι το τέλος της επόμενης χρονιάς θα πρέπει να αγγίξει το 27,8%.

Σημειώνεται ότι αυτό είναι το δεύτερο πράσινο senior ομόλογο που εκδίδει η τράπεζα. Το προηγούμενο είχε εκδοθεί το 2021 και η  ρευστότητα που είχε αντληθεί είχε αξιοποιηθεί  για τη χρηματοδότηση επενδύσεων φιλικών προς το περιβάλλον.

Την έκδοση «έτρεξαν» η BNP Paribas σε συνεργασία με την BofA Securities, την Cοmmerzbank την HSBC και την IMI- Intesa San Paolo.

Διαβάστε ακόμη  

ΑΔΜΗΕ: Συνεχίζεται το σκληρό παζάρι για το καλώδιο με τους Κύπριους – Αύριο η κρίσιμη συνάντηση στην Κύπρο

«Σκανάρισμα» της εφορίας ανά εξάμηνο για ανασφάλιστα ΙΧ, ΚΤΕΟ και τέλη κυκλοφορίας

Η λέσχη Bilderberg έγινε 70 ετών – Οι θεωρίες συνωμοσίας και οι Ελληνες που έχουν δώσει το «παρών»

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ